Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.” – szemlézi a 444.hu podcastját a Mandiner.

Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus a 83 perces műsorban kifejtette, hogy „az ellenzéki pártok még mindig nagyon gyengék, de sok szavazónak tizenkét év után elege van Orbánból, így lehet esély a kormányváltásra.” Ám az esélylatolgatás közben elmondta, hogy

„a miniszterelnök hisz a rendszerében, magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei. Az ellenzéket elbutítja az orbánozás.

A politológus elmondta, hogy Márki-Zay Péter „a világtrend magyarországi megjelenése: az elitellenes politikus. Az előválasztáson fölényesen győzte le a legerősebb ellenzéki pártot is.” Viszont kifejtette, hogy

az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”

Az alkotmányjogász elmondta a podcastban a véleményét a magyar baloldali sajtóról is: „Egyre hevesebben működik ez az angyal-ördög dolog, hogy én vagyok az angyal, mindenki más ördög. Ebben szerintem rengeteget segíthetne egy valódi, polgári sajtó. […] Az amerikai lapoknál ott van a régi, nagypolgári újságírás étosza, hogy objektívnek kell lenni, függetlennek. […] Állandóan lelepleződünk, mert nem vagyunk se objektívek, se függetlenek. […] Magyarországon épp ez a baloldali sajtónak – ha úgy tetszik, a hivatalos – küldetése, pedig ez valójában, az én szememben bizony, egy polgárháborús sajtónak a dolga.”

Forrás, kép és teljes cikk: mandiner.hu/MTI