A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) vezetősége arra figyelmezteti Márki-Zay Pétert, hogy – futballnyelven szólva – fejezze be az „utánrúgásait”, mert ezekért a normális társadalmi élet szereplőitől is „kiállítás” jár.

A CÖF-CÖKA csütörtökön azt közölte az MTI-vel: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „úgy tűnik, hogy mindent mesterfokon tud, kezdve a trágyázástól az aberrált jelző használatáig. Közgazdászként is repeszt, hazugságnak nevezi a rezsicsökkentést, majd pár napos gondolkodás után bejelenti, hogy ő megtartaná, de másként csinálná”.

„Nagy a duma, nem veszi észre, hogy ő még csak egy hordószónok, de azok között is a gyengék közé sorolható. Az aberrált szót nap mint nap használja fűre-fára, beteges ismételgetéssel, és úgy véli, mindenre tud orvosságot, azaz a 21. század polihisztora” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy Márki-Zay Péter újat, hasznosat nem tervez, csak a meglévő, kifejezetten jól működő kormányzási eredményeket „übereli”.

„Leszögezzük, hogy az ismételgetés perverzióra utal, ezzel nem lehet meccset nyerni. Irány az öltöző, és utána a grund” – áll a CÖF-CÖKA vezetőségének közleményében.

MTI

Fotó: MTI/Ujvári Sándor