Sikerült megakadályozniuk a francia hatóságoknak egy a karácsonyi időszakra tervezett terrortámadást, miután a Belső Biztonsági Főigazgatóság (DGSI) emberei letartóztattak két 23 éves fiatalembert, akik az iszlám nevében késeléses merényletre készültek.

A történtekről beszámoló Le Parisien című lap információi szerint a DGSI az interneten váltott üzenetek alapján figyelt fel a két gyanúsítottra, akik a világhálón beszélték meg a merénylet részleteit, amelyet az ünnepi időszakban akartak végrehajtani.

A lap úgy tudja, hogy a két férfi az elmúlt hetekben személyesen is találkozott, és az volt a tervük, hogy az ünnepi időszakban egy frekventált helyen csapnak le, valamelyik plázában vagy bevásárló utcában – írta meg a V4NA.

A fiatalokat két Párizzsal szomszédos megyében, Seine-et-Marne-ban és Yvelines-ben vették őrizetbe, november 29-én, de csak most hozták nyilvánosságra a részleteket. A két radikális iszlamista ellen terrorista-bűnszövetségben való részvétel miatt emeltek vádat, és december 3-án bebörtönözték őket.

Rendőrségi kihallgatása során az egyik gyanúsított beismerte, az volt a terve, hogy meggyilkolja a „hitetleneket”, majd „mártírként” hal meg. Azt is elismerte, hogy bűntársával együtt az Iszlám Állam nevében hajtották volna végre a terrortámadást.

A történtekre Gérald Darmanin belügyminiszter is reagált, aki azt írta a Twitteren, hogy nem csökken a hatóságok ébersége, mivel Franciaországban továbbra is magas a terrorfenyegetettség, majd köszönetet mondott a Belső Biztonsági Főigazgatóság embereinek, akik letartóztatták a két személyt.

Kiemelt kép forrása: wikipedia

Forrás: 888.hu