Ez a Biden egyre inkább hasonlít az öregedő Csernyenkóra. Aki nem tudná: ő volt – a magyar szabadságharc leverésében kulcsszerepet játszó Jurij Andropov után – a hosszan és dicstelenül uralkodó Leonyid Brezsnyev utódja a szovjet pártfőtitkári poszton! A nagy tervekkel induló Andropov után alig 1-2 évig pislákolt a trónon, de ezalatt megpróbálta visszaállítani a szigorú Brezsnyev-doktrínát. De közben számtalanszor kiütköztek rajta az aggkor és a betegség jelei, még a halálos ágyáról is becipelték a Kremlbe.

Konsztantyin Usztyinovics Csernyenko/Forrás/wikipédia

Konsztantyin Usztyinovics Csernyenko/Forrás/Wikipédia

Mikor halála után Gorbacsov kinyitotta a páncélszekrényét és íróasztalát, irdatlan mennyiségű készpénz talált ott. Honnan vette? Mi volt a célja vele?

Nos Biden amerikai elnök nekem is ilyen csernyenkós. Látszik, hogy az időskor meggyötörte, leesik a repülőgép lépcsőjéről, folyamatosan bóbiskol a tárgyalásokon, kellemetlen szagokat bocsát ki a fogadásokon, látszik, hogy unja az egészet. Ugyanakkor a korrupció árnyéka is rávetül az ukránokkal való üzletelés és más ügyekben. Vajon mi van az ő páncélszekrényében és ki fogja majd kinyitni azt.

Ahogy Csernyenkót, őt is ármeneti figurának szánták a demokrata doktrinerek, valójában  Kamala Harris alelnök-asszonynak szánva az operatív hatalmat, ha az elnök végképp vállalhatatlanná válik és megbuggyan. (Egy kolonoszkópia erejéig már volt is elnöknője az USA-nak!)

Kamala Harris és Joe Biden/Forrás: reinews.it

Kamala Harris és Joe Biden/Forrás: rainews.it

Na most itt van ez az online demokrácia csúcs, amivel az elnök állítólag ama választási ígéretét kívánja beteljesíteni, hogy majd visszaállítja a világban a demokráciát. Nem is tudom, hogy képzeli. Ül a monitoron eléje járuló államok vezetői előtt és kioktatja őket? Vagy gyóntatja majd őket? Ő, aki olyan államot képvisel, mely csak az utóbbi hetven évben példátlanul és véresen tiport le országokat, vagy exportált „demokráciát” súlyos instabilitást és válságot idézve elő az adott térségekben. (Korea, Vietnám, Irak, Arab Tavasz és még sorolhatnám!) A Fox News szerint az elnök azt szeretné, ha majd egy év elteltével a résztvevő országok vezetői beszámolnának a demokráciáért vívott harcuk sikerességéről. Neki a birodalmi fődemokratának.

Ráadásul – jelezve a dolog komolyságát – olyan súlyos nyomatékkal állt elő, hogy a magyar miniszterelnököt nem hívta meg, de Brüsszelt igen. Pedig – csak halkan jegyzem meg-, hogy hazánk az Európai Unió teljes jogú tagja, melynek csúcsszerve az Európa Tanács, ahol Magyarországot Orbán Viktor képviseli. Ugye azt a demenciát nem kell kommentálnom, mely során erről megfeledkezik „álmos Joe”! Emlékeztetőül persze jól jön a vétó, úgyhogy nem tudnak majd közös EU-s nyilatkozatot elfogadni. Az, hogy Pakisztánt és Kongót is meghívták ez valóban a demokrácia magasiskolája – egyben jelzi az akció komolyságát.

Ez nyilvánvaló beavatkozás a magyar parlamenti választásokba, mely néhány hónap múlva esedékes.

Bidennek nehéz megszoknia a gondolatot – ebben egészségi állapota sem segíti -, hogy a demokrácia képlete végtelenül egyszerű. Szabad, általános, és titkos választásokon a többség megválasztja képviselőit, azok pedig az ország vezetőit. Ez adja a legitimitását a hatalomnak. Hazánkban ez történik több mint 30 éve. 11 éve pedig a választók az egyik pártnak minősített, alkotmányozó többséget biztosítottak a parlamentben.

Azt, hogy a korlátlan individualizmust, az álcivilek fellazító tevékenységét, az LMBTQ-őrületet, a betóduló illegális migránsokat, a multi-kulti zűrzavarát, a föderatív uniót nem támogatja a legitim magyar kormány az az ő dolga. Az, hogy a többek között Biden állama a többi nagyhatalmi főkolompossal Trianonban tönkre tettek egy nemzetet, jelesül a magyart – rohadt demokratikusan és példamutatóan – és ma a külhonban rekedt honfitársainkat segíti a legitim magyar  kormány, az az ő dolga és szerintem a kötelessége is. Hol itt a demokrácia hiánya vagy sérülése?

A magyar választók érzik, ha nem is hibátlan a kormányuk, de stabil és értük van. Óriási erővel kirántották az országot a csődből, rendezték a pénz- és bankpolitikát, a stratégiai ágazatokat újra hazai kézbe vették, a családok támogatása példamutató, a fiatalok képesek reálisan megalapozni életüket, az idősek pedig egyre méltányosabb ellátásban részesülnek. A természeti csapások, árvíz, járvány mindig kiemelt figyelmet kaptak, a bajban a miniszterelnököt is éjjel-nappal a vártán láthatták. Ahogy Tölgyessy Péter fogalmazott Orbán hisz a rendszerében és tegyük hozzá az emberek is hisznek benne.

Csernyenkó kísérletet tehetett a Brezsnyev-doktrina helyreállítására, hisz itt állomásozott a hadserege. Biden pedig csak fújhatja a passzátszelet, mindjárt azt is megmondom honnan!

Kiemelt kép: mandiner.hu