Különösen eredményes évet tudhat maga mögött az idén már 25 éves Mathias Corvinus Collegium (MCC). Egy friss reprezentatív felmérési szerint az MCC-t ismerő magyar lakosság hetven százaléka számára szimpatikus az a tevékenység, amelyet az intézmény végez. Közép-Európa egyik legjelentősebb tehetséggondozó szervezete 2022. január 1-jétől 4100 diák tehetséggondozását végzi, a képzések és programok pedig immáron 14 magyarországi és összesen 23 Kárpát-medencei helyszínen érhetőek el. Cél: 35 település és tízezer diák – olvasható a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány közleményében.

Egy friss, novemberben végzett kutatás azt mutatja, hogy mind a diákok, mind a lakosság jelentős része ismeri az MCC-t.

Az immáron negyed évszázados tehetséggondozó intézmény életében 2020 mérföldkő volt, az idei pedig az ugrásszerű növekedés éveként jellemezhető. Ma már szinte minden nagyobb magyarországi és számos határon túli, magyarlakta településen elérhetők az MCC ingyenes képzései. Jelenleg 14 magyarországi (Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Veszprém, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Budapest, Szolnok, Kecskemét, Szeged, Debrecen, Miskolc, Békéscsaba) és összesen 23 (Beregszász, Arad, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy) Kárpát-medencei helyszínen van jelen az MCC.

A tervek szerint a bővülés nem áll meg: néhány éven belül Kárpát-medence-szerte 35 helyszínen tervezi jelenlétét az MCC. Egy új képzési központ nyitásáról már döntött az intézmény, a jövő évben Nyíregyházán is tanulhatnak majd a legtehetségesebb magyar fiatalok.

A tehetséggondozó egyre több fiatal számára kínál lehetőséget tehetsége kibontakoztatásra: az idei tanévet 3700-an kezdték meg, januártól pedig már 4100 fiatal tanulhat az intézményben.

A felmérésről és egyéb információkról a Magyar Nemzetben olvashatnak bővebben.

Kiemelt kép forrása: Mathias Corvinus Collegium Alapítvány