Szabó Tímea, Párbeszéd társelnöke szerint ez maga a rákosi-korszak. Rákay Philip publicista Facebook-bejegyzésével segít neki helyretenni a dolgokat.

„Kegyetlen világ volt a Rákosi-korszak, Tímea! A Kommunista Internacionálé külföldön kiképzett »hivatásos forradalmárai«, ügynökei egy új világot álmodtak szovjet mintára, egy beteg víziótól vezérelve, majd elkezdték kiépíteni a totális, gyilkos diktatúrát.

Ez az az időszak Tímea, amikor csak 1950 és ’53 között egymillió embert vontak politikai okokból bűnvádi eljárás alá, amikor milliókat nyilvánítottak osztályidegennek, tízezreket bebörtönöztek, internáltak, likvidáltak, amikor államosították a magántulajdont, aljas módon leszámoltak az egyházakkal, s a fizikai megsemmisítés mellett el akarták rabolni a magyarok történelmét, Istenbe vetett hitét és a lelkünket is.

A Rákosi-éra idején nem válogattak az eszközökben, Tímea! Meséljek hosszan az embertelen, bestiális kínzásokról, a körömletépésekről, arról, hogyan taposták ki az ÁVH emberei állapotos politikai foglyokból a magzatjukat?

Meséljek, Tímea? Vagy inkább elmegy a következő hatpárti szeánszra és megkérdezi első kézből az elvbarátait? Biztosan kincseket őriz e dicstelen, komcsi korszakról a Bauer, a Dobrev és a Donáth család házi legendáriuma…

Mindezek után, a fentiek értelmében csupán annyit kérek halkan kegyedtől Tímea, okosabban hergeljen és ne beszéljen össze-vissza bornírt marhaságokat! Hálásan köszönöm!”

Forrás: mandiner

Címlapkép: Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Fotó: MTI/Kovács Tamás