Nem tudom ki hogy van vele, de már lassan egy hónapja színesíti a híreket, a sajtó és közösségi oldalakat a fekete párduc históriája. Én úgy látom, remekül tematizálja a közbeszédet.

Jelen vélekedésünk szerint valaki kiengedte feltehetően illegálisan tartott nagytestű vadállatát, mely azóta járja az Alföldet és riogatja az embereket. Hol birkákat támad meg, hol valami garázstetőn tanyázik, máskor modellt áll egy autóshölgynek, aki nyugiban filmre veszi őkelmét. Kecskemét-Szolnok-Szeged háromszögben bárhol fellelhető. Sőt ismerve a gyorsaságát, a Kárpát-medencében akárhol.

Sokan hízott kandúrnak vélik, mások egy fotoshop vagy videótrükknek gondolják. Az állatbefogó szerint – a használható nyomok alapján – biztosan nagymacska. A valódisága, a tényleges létezése azonban lassan a legendák körébe utalható.

És mégis: szorongást és félelmet kelt. Bárhol, bármelyik bokorból megvillanhatnak sárga metszőfogai, bármely faágról rád vetheti magát.

Bizonytalan és veszélyes időket élünk! Valóság és legendák keverednek, jóslatok és fedezetlen ígéretek röpködnek. Az ellenzék egy cirkuszi manézsban érzi magát, ahol dilettáns mutatványokkal próbálja elkápráztatni a köznépet. Van itt minden: szivárványlobogó, bűvészkedés a számokkal, Jakab bohócszámai, Márki-Zay, mint pórázon vezetett erőművész, Timi kém szaltó mortáléi, valamint a meztelen kultúrdiplomata és önkeze.

A közönség azonban nem tapsol. Unja az egészet.

Helló! nem hiányzik véletlenül egy fekete párduc?! Már hallom is: a kormány direkt nem akarja elfogni a párducot, hogy elriassza a szavazókat! Ezért a cirkusz alkalmazottai hősiesen, stábokkal felszerelkezve elindulnak megkeresni a félelmetes vadállatot.

Miután eddig minden más mutatványuk kudarcba fulladt, ezt még megpróbálhatják!

Kiemelt kép: infostart.hu