A Kopp Mária Év alkalmából a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet

Közös KINCSeink, család, közösség, lelki egészség címmel.

Pályázni szépirodalmi vagy tudományos alkotással lehet, amelyeknek tartalmilag kapcsolódniuk kell Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői (Budapest, KINCS, 2021) című könyvéhez, vagy a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy kutatások (Kapocs 2022/1) témaköreihez.

Szépirodalmi alkotás esetében olyan pályaműveket várnak, amelyek az irodalom eszközeivel ragadják meg a boldogság, a lelki egészség, a társas kapcsolatok, a családok és a közösségek összekapcsolódó világát. Műfaji megkötés nincs, a szépirodalmi pályázatra minden 18 éven felüli jelentkezhet.

Tudományos pályamunka esetében a megadott témakörökhöz kapcsolódó elméleti vagy empirikus eredményeket bemutató tanulmányokat várnak, a tudományos standardoknak megfelelően.

Beadási határidő: 2022. április 3. (Kopp Mária halálának 10. évfordulója)

Egy pályázó maximum két pályaművet nevezhet és több pályázó közösen is beadhat 1 alkotást. Az Eredményhirdetés: 2022. július 11. (Népesedési Világnap) alkalmából várható

Díjazás: A pályázat keretösszege: 3.000.000.-Ft

Mindkét kategóriában az 1. helyezett bruttó 500 ezer forintot, a 2. helyezett bruttó 300 ezer forintot, a 3. helyezett bruttó 200 ezer forintot kap.

A szépirodalmi pályázat esetében négy kategóriában különdíjat is hirdetünk 250 ezer forintos díjjal: Fiatal, Anya, Apa és Nagyszülő különdíj.

További információk itt olvashatók!

Forrás és kép: KINCS