„Októberben 23-án 340 ezer ember jött el a Békemenetre. Nagyon sokan voltunk, csodálatos esemény volt. Az emberek úgy gondolták: a jövőjükért, a gyerekeik és unokáik jövőjéért felemelik a hangjukat. Március 15-én újabb Békemenetet szervezünk, ahová akár kétszer ennyi embert várunk” – mondta az Origónak Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke. Hozzátette: a szeretet, az összetartozás hozza az embereket a menetre. „Ilyen békés, szeretetteljes tömeget nem lehet sehol látni Európában. Ez egy magyar különlegesség, egy hungarikum. Közelednek a választások. Meg kell mutatni márciusban is az erőnket. A jelenlegi kormány éjt nappallá téve dolgozik a magyarokért. Ezt kell számba venni. Ezt a 12 évet kell hasonlítani a 2002-2010 közötti időszak kormányzásával, amikor szavazunk” – mondta a CÖF-CÖKA elnöke, aki egyebek mellett beszélt arról, miért képtelenség az a vád, hogy tömegesen buszoztatnák a Békemenet résztvevőit, de arról is, hogy mi a tétje az áprilisi választásoknak.

Csizmadia Lászlóval – készült interjúból most néhány mondatot emelünk ki:

KÖZELEDNEK A VÁLASZTÁSOK, MEG KELL MUTATNI AZ ERŐNKET, HOGY A TÖREDEZETT ELLENZÉK LÁSSA: NEM CSAK ŐK VANNAK A PORONDON.

AZ ORSZÁG FEJLŐDIK, AZ EMBEREK BIZTONSÁGBAN, JOBBAN ÉLNEK, AKI DOLGOZNI AKAR, EL TUD HELYEZKEDNI, LÉNYEGÉBEN MUNKAERŐHIÁNY VAN – SZEMBEN A 2002-2010 KÖZÖTTI IDŐSZAKKAL, AMIKOR A MUNKANÉLKÜLISÉG ÓRIÁSI VOLT -, AZ ORSZÁG SZÉPÜL, FOLYAMATOSAK A BERUHÁZÁSOK.

FONTOS, HOGY LÁSSA EURÓPA ÉS AZ ORSZÁG, HOGY A MAGYAR NÉP ÖSSZETART, HOGY AZ ÚT JÓ SZÁNDÉKKAL VAN KIKÖVEZVE, AMIN A JELENLEGI KORMÁNY MÁR TIZENKÉT ÉVE HALAD.

ORBÁN VIKTOR PEDIG EGY KÜLÖNLEGES KÉPESSÉGŰ, HATALMAS RUTINNAL RENDELKEZŐ VEZETŐ, AKI ÚGY TUDJA MAGYARORSZÁG HAJÓJÁT KORMÁNYOZNI, HOGY AZT A VILÁGON SOKAN IRIGYLIK.

HA MEG TUDJUK MUTATNI A VÁLASZTÁSOK ELŐTT, HOGY MÉG NAGYOBB AZ ERŐNK, ÉS AZOK IS ELJÖNNEK KÖZÉNK, AKIK BUDAPESTEN VAGY AZ ORSZÁG MÁS RÉSZEIN CSALÓDTAK AZ ELLENZÉKBEN VAGY MÉG BIZONYTALANOK, DE INKÁBB A JOBBOLDALI, KONZERVATÍV IRÁNYT TÁMOGATJÁK, AKKOR NEM LEHET GOND.

NEM AZÉRT CSATLAKOZNAK HOZZÁNK, MERT BUSZOZTATJUK ŐKET, HANEM AZÉRT, MERT ITT AKARNAK LENNI.

Békemenet-origo

Fotó: Csudai Sándor/origo

A SZERETET, AZ ÖSSZETARTOZÁS HOZZA AZ EMBEREKET. ILYEN BÉKÉS, SZERETETTELJES TÖMEGET NEM LEHET SEHOL LÁTNI EURÓPÁBAN. EZ EGY MAGYAR KÜLÖNLEGESSÉG, EGY HUNGARIKUM.

HA A MOSTANI ELLENZÉK KAP TÖBB SZAVAZATOT, BRÜSSZEL BÁRMIT MEGTEHET AZ ORSZÁGUNKKAL. A JELENLEGI ELLENZÉK VEZETŐI MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOK, MINDENT MEG IS TESZNEK MAJD BRÜSSZEL ÉRDEKÉBEN, A BIRODALOM ÉRDEKÉBEN.

 

Az Origon megjelent teljes interjút itt olvashatják el.

Kiemelt kép: Talán Csaba