A Gyurcsány trükkök egyike alapján létrehozott, Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány szerint kötelessége Orbán Viktor megbuktatása. A terv 24 órán belül orra bukott.

Gyurcsány őszödi beszédének évfordulóján a megalakított színtársulat első feladata elterelni a figyelmet az ördögi beszédről. Dobrevék mára várták befektetett munkájuk eredményét azt, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetés zátonyra fusson. Ez úgy sem sikerült, hogy az ellenzéki EP képviselőink elárulták a magyar embereket, és a jogilag is nekünk járó uniós pénzek teljes körű visszatartására szavaztak az időzített, párttársaik által szervezett, jogállamiságunk megkérdőjelezését vitató eljárásban. Kormányunk józan kompromisszumok mentén utat mutatott miként lehet szakmailag megvitatott különböző jogi álláspontok között megoldást találni. A már látható konszenzus a szövetség rendszerének gyengítése helyett az EU-t erősíti.

Felelet érkezett arra is, hogy az Európai Bizottság nem segítheti bármely demokratikusan megválasztott, legitim szövetséges állam kormányának megpuccsolását. Így aztán az alapító ősatyák nem forgolódnak sírjukban, hiszen akaratuk teljesül, minden időben konszenzussal létrehozható az egységes fellépés, a romboló vétók elkerülhetők.

Civil társadalmunk ilyen helyzetekben üdvözli a békés megoldásokat.

Ugyanakkor valljuk, hogy a farkasétvággyal hatalomra éhes, szemlőhegyi elorozott villában tobzódó Apró-Dobrev-Gyurcsány família, szerény számú követőikkel sem kerülhet kormányra.

2022. április 3-án az országgyűlési választások egyértelmű üzenete, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle politika elvérzett, felelős kártevői a választók emlékezetében halhatatlanná váltak. Szerencsére egy elgörbült gerincből adományozott balíves oldalbordából sem lehet egy régi világot teremteni.

Gy.F. azt mondá „Készülünk!”, és mit ad Isten, egyszer igazat mondott. Láthatóvá tették ismét, hogy múltjukból, az elmúlt 12 évből sem tanultak. A bolsevik, kommunista, globál-liberalista szellemiségük szemernyit sem változott. Fizetett zsoldosok maradtak.

Ezzel szemben mindazok, akik nap mint nap nemzetünkért, családjainkért dolgoznak, készülés nélkül is bármikor képesek megvédeni hazájukat és a bizalmat élvező kormányukat.

A CÖF-CÖKA kuratóriumának nevében Csizmadia László, a kuratórium elnöke

Kiemelt kép: MTI