Könyvei alapján Borvendég Zsuzsanna, a Magyarságkutató Intézet munkatársa a legnépszerűbb történész Magyarországon. A történelmi kategóriában az elmúlt fél évben rendszeresen vezeti a legtöbbet vásárolt könyvek listáját, sőt a dobogó első, (A hálózat pénze) a második (Az impexek kora) és harmadik (A kádári Magyarország titkos életehelyét is Borvendég Zsuzsanna könyvei foglalják el a legnagyobb internetes áruház, a Bookline oldalán – írta róla az Erdély.ma

Talán nem véletlen Borvendég Zsuzsanna könyveinek sikere. Témáival a titkosszolgálatok izgalmas világába kalauzol, a valós történetek pedig úgy peregnek előttünk, mintha egy kémfilmet látnánk. A hálózat pénze című új könyve alig több mint egy hónap alatt három kiadást ért meg és 10.000 példányban jelent meg, ami igazi bravúr.  Informális hálózatok, átláthatatlan kapcsolatrendszerek és ellenséges titkosszolgálatok küzdenek egymással vagy játszanak össze annak függvényében, hogy a tőke érdeke éppen mit követel. Az Egyesült Államokból érkező pénzekből kapitalista üzletemberek építik a Szovjetunió totális diktatúráját, üzemeltetik a vörös polip csápjait, amelyek azonnal rátelepszenek a kulturális élet és a gazdaság ütőerére.

Nácik és tegnapi üldözöttjeik kötnek szövetséget azért, hogy a lezáruló vasfüggönyön keresztül biztosíthassák a vadkapitalista tőke áramlását. Háborús bűnösök múltját vonják jótékony homályba, hogy erkölcsi gát nélkül üzletelhessenek velük a hatalmukat antifasiszta jelszavakkal legitimáló kommunista erők.

Borvendég Zsuzsannával Ifj. Tóth György beszélgetett: