Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Origo-nak adott hosszabb interjút, melyben kifejtette, hogy Magyarország jövőjének alakulása alapvetően április 3-án fog eldőlni. Most a 2010 utáni és a 2010 előtti világot képviselők tábora áll egymással szemben. A Gyurcsány és Bajnai-korszak emberei akarnak visszatérni, azok akik ezt az országot 2010-re csődbe vitték.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt tudom mondani, hogy  minden kétséget kizáróan egy nemzetközi, liberális mainstream-hálózat uralja a világ közvéleményét, valamint politikai elitjének egy nagy részét is.” – mondta a külügyminiszter. „Ez a liberális nemzetközi elit azt gondolja, és hirdeti magáról, hogy ők az egyetlen, modern, progresszív, sikeres út előre, és minden, ami az ő gondolatvilágukon kívül esik, az csak sikertelen, múltba révedő és valamilyen szélsőséghez köthető lehet.”  A 2010 előtti világban és ma is az ő nézeteiket képviseli a hazai baloldali összefogás.

Most ehhez képest mi az elmúlt 12 év teljesítményével mindennek a liberális mainstream állításnak az élő cáfolatai vagyunk, mert konzervatív, jobboldali, polgári, kereszténydemokrata, nemzeti alapokon álló, patrióta politikát folytatunk, ráadásul mindezt sikeresen tesszük.

Tehát a liberális mainstream alapállítását cáfoljuk, ami számukra borzasztó kellemetlen, ezért stratégiai kérdésnek tekintik, hogy mi ne lehessünk, de legalábbis ne lehessünk sikeresek. Ezért keringetnek rólunk teljesen dermesztő álhíreket, és ezért van ez a hatalmas ellenszél.”

A migráció kérdésében úgy fogalmazott Szijjártó Péter: „a kötelező letelepítési kvóta továbbra is napirenden van Brüsszelben, csak mindenfajta grammatikai és stilisztikai bravúrokkal próbálják átnevezni, de mi magyarok vagyunk és nem hülyék.”

„Ha 2010-ben nem kaptunk volna egy kétharmados felhatalmazást, és egy jó nagy nekirugaszkodással nem húztuk volna ki az országot a válságból, akkor ma nagyon-nagyon rossz helyzetben lennénk.

A kommunisták és a fasiszták számára is otthont biztosító baloldali koalíció újra csődállapotba vinné Magyarországot, ezt kell megakadályoznunk áprilisban.

Mi a határon túl élő magyarokat is a nemzet részének tekintjük. Bárhol is él magyar a világon, az a magyar nemzet része. 2010 előtt erről másképp gondolkodtak, de mi egy olyan nemzet vagyunk, ahol az ország és a nemzet határai nem esnek egybe.

A határon túli nemzeti közösségek ugyanúgy a magyar nemzet részét képezik, mint az anyaországban élő magyarok.

A nemzetpolitikánk alapvetése, hogy nem Budapestről mondjuk meg, mi a jó a határon túliaknak, hanem megkérdezzük őket, hogy nekik ott helyben mire van szükségük?

2010 után, amikor megkérdeztük őket, hogy mi az, amiben a leginkább kérik a magyar kormány segítségét, akkor azt a választ kaptuk, hogy erősítsük meg gazdaságilag a közösségeket. Ekkor indult a határon túli gazdaságfejlesztési program, amelynek keretében sok száz milliárd forintnyi beruházás jött létre azokon a területeken, ahol a magyarok élnek, a kormány sok tíz milliárd forintos támogatásával.

A választások befolyásolására vonatkozó kérdésre azt mondta Szijjártó Péter:

„A külföldi beavatkozások napi rendszerességűek.

Például senki ne mondja, hogy az véletlen lenne, amikor egyedülálló módon élőben közvetítik az Európai Unió Bíróságának ítéletét, amit szánalmas módon egy nem magyar nyelvű és magyarul jól láthatóan nem beszélő bíró magyarul olvas fel, mindezt néhány héttel a magyar parlamenti választások előtt.

Ami a további beavatkozásokat illeti: világos, hogy a nyilvános és a kevésbé nyilvános világban is mindenfajta kísérletek zajlanak. A Budapesten működő nagykövetségeknek mindenesetre világossá tettem, hogy a választási megfigyelésnek vannak nemzetközileg elfogadott szabályai, ilyen például az EBESZ által delegált megfigyelők.

A nálunk szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteknek azonban egyáltalán nem dolga, hogy beleszóljanak a magyar választási kampányba vagy a magyar választások értékelésébe, esetleg hogy megfigyelő missziókat szervezzenek.”

Szijjártó Péter leszögezte, hogy nyilvánvalóan sok beavatkozási kísérlet lesz még, hiszen külföldről folyamatosan próbálják segíteni a baloldali összefogást.

„Azonban mi is a pályán vagyunk, figyelünk, valamint próbáljuk ezeket a kísérleteket időben detektálni és a lehető leghatékonyabban visszaverni.”

Forrás, teljes cikk: Origo

Kiemelt kép: Origo/Csudai Sándor