…hogy Magyarország Oroszország barátja – olvasható a Mandineren, Kékesi Raymund írásában. Ez tehát fake news.

Lefordították az egész cikket, hogy ezt mindenki láthassa. Bár a balos sajtó és a balliberális megmondóemberek teljesen félrevezető módon tálalták a Pravdában Olga Lebedova által publikált cikket, és az értelmezést kritikátlanul vette át egymástól a 444-től a HVG-n keresztül a Magyar Narancsig és a Hangig minden médium, az írás címében jelzett állítással ellentétben csupán ennyit írnak rólunk, ráadásul a balos médiumokban jelzetteknél sokkal tágabb összefüggésbe helyezve: »Magyarország, bár formálisan nem utasítja el a korlátozások bevezetését, kategorikusan nem fogja felfegyverezni Kijevet.«

Magyarország ráadásul – ellentétben a jelzett médiumokban állítottakkal – nincs is elszigetelve az álláspontjával a szerző szerint, hanem épp ellenkezőleg. Íme a cikk teljes szövege magyarul:

Olga Lebedova: Mely országok nem tartanak lépést az USA-val és az EU-val? (Pravda )

A nyugati propagandisták diadalittas kijelentése arról, hogy az egész világ Oroszország ellen van, csak egy újabb hamisítványnak bizonyult. És ma már nyilvánvaló, hogy Washington és Brüsszel a maga fullasztó szankcióival egyértelmű kisebbségben van.

Aki Oroszország mellett marad:

A BRICS-partnerek Kína, Brazília, India és Dél-Afrika.

  • Peking ellenezte az oroszellenes szankciókat. Emellett hatóságai aktívan támogatják Moszkva álláspontját.
  • Újdelhi és Brazília nem támogatta az Orosz Föderáció lépéseit elítélő ENSZ-határozatot.
  • Pretoria, Fokváros, Bloemfontein – Dél-Afrika három fővárosa – az ukrajnai válság diplomáciai megoldását szorgalmazta.

A CSTO-országok: Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán.

Argentína, Mexikó és Törökország, valamint Azerbajdzsán, Grúzia és Moldova megtagadta a csatlakozást a szankciókhoz. Általában Bosznia-Hercegovina és Szerbia ellenezte bevezetésüket. Magyarország, bár formálisan nem utasítja el a korlátozások bevezetését, kategorikusan nem fogja felfegyverezni Kijevet.

Szinte az egész Latin-Amerika, Venezuela, Kuba, Mexikó és Nicaragua Oroszország oldalán áll. És Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Szíria is. Vagyis ha jól megnézzük, a világ nagy része egyszerűen nem támogatja a Nyugatot az Oroszország elleni harcban. És kiderül, hogy az USA és az EU enyhén szólva is álszent módon jelentette ki, hogy »az egész világ velük van«.

A cikk ennyit tartalmaz, sem többet, sem kevesebbet. Szerintem ez rendkívül ciki, és kérem minden olvasómat, hogy a baloldal állításait éppen a fentiek miatt sohase fogadja komoly kritikai vizsgálat nélkül!

P.s.: A Pravdában megjelent írás magyarországi tálalására reagálva meg kell kérdezzem végül, hogy a ballib média hamisító munkatársai szerint mit kellene csinálnunk? Esetleg felfegyvereznünk Kijevet, és szerintük akkor nem lennénk Oroszország barátai?!”

Forrás: Mandiner

Szerző: Kékesi Raymund

Kép: Mikhail Metzel / Sputnik