Bécsi templomok elleni iszlamista terrortámadásokra figyelmeztetett szerdán az osztrák rendőrség hírszerzési forrásokra hivatkozva.

A Twitteren közzétett bejelentés szerint a hatóságok megerősítették több épület – köztük templomok – körül a biztonsági jelenlétet. Növelték továbbá a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, Markus Dittrich rendőrségi szóvivő közlése szerint golyóálló mellénnyel és gépkarabéllyal is felszerelték őket.

Amennyiben konkrét veszély leselkedik a lakosságra egy bizonyos helyen, a bécsi rendőrség azonnal, minden csatornán figyelmeztetést fog kiadni

– szögezték le a hatóságok, hozzátéve, hogy

egyelőre bizonytalan, meddig maradnak érvényben a különleges biztonsági intézkedések. A hatóságok egyúttal arra kérték az embereket, ne osszanak meg szolgálatot teljesítő rendőrökről képeket a közösségi médiában.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra kéri a kint élő magyarokat,  hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el.

Forrás: vasarnap.hu

Kiemelt kép: MTI