Egy nő, egy hatgyerekes anya vagyok, nem politikus. De mi nők sokszor jobban a dolgok mögé látnunk – írja olvasónk.

Évek óta követem a CÖF munkásságát, a Békemeneteken mindig lelkesedéssel veszek részt lélekben vagy személyesen. Kormányunk munkáját, országunk vezetését jó kezekben érzem.

Március 15. az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepnapja. A Békemenet viszont, mint ahogy az eddigiek is, nem csak megemlékezésről szól. Háborús helyzet van kialakulóban. Nem forradalmi, hanem háborús hangulat az, ami most Európa fölött lebeg! Ehhez kellene alkalmazkodnunk a Békemenet vezérgondolatával is!

Most nem csak 1848 emlékét idéző BÉKÉS felvonulásnak, hanem valódi BÉKE- menetnek kell lennünk! Ami MINDENKIT megszólít, politikai hovatartozástól függetlenül.

A Békemenetet egyre erősebben támadják, ellenzéki oldalakon elképesztő erővel gyalázzák, félremagyarázzák.(lásd pl. Kunhalmi Facebook oldala). Vérlázító, hogy uszítanak ellenünk a hozzászólók, mintha a kormány tehetne mindenről, mintha mi egyetértenénk Putyin elnök háborús lépésével, ami országunkat komoly veszélybe, kormányunkat nehéz helyzetbe hozta, kellemetlen döntések elé állította. Orbán Viktor is a SEMLEGESSÉG mellett foglal állást, ameddig csak lehetséges. Most nekünk, a Békemenetnek is ezt kellene tükröznünk, ország-világ előtt egyértelművé tennünk: hogy mi is a BÉKE MELLETT vonulunk fel. Hazánk és Európa békéje mellett. (Mi úgyis tudjuk, Orbán Viktor kormánya, a konzervatív európai értékeket megőrizni szándékozó, patrióta Magyarország mellett is.)

JELSZAVAT KELL VÁLASZTANUNK, olyat, ami nem csak kormányszimpatizánsokat érint meg, hanem MINDENKIHEZ szól, mindannyiunk érdeke: a BÉKE jelszavát !!! De véletlenül sem Oroszország mellett vagy ellen, és nem is Ukrajna mellett, mint azt teszi egész Európa. Kizárólag a BÉKE mellett. A két fél megbékélése mellett. (Az USA és NATO ill. az Unió szerepébe most nem kellene belemenni.) Nem ellenzékiek ellenséges és nemzetellenes viselkedését, vagy az Unió hozzáállását (joggal) kritizáló táblákra, feliratokra van most szükség, hanem politikailag semlegesen maradva a közös ellenség, a HÁBORÚ ELLEN kell kiállnunk. Hiszen MINDANNYIUNK érdeke, hogy mihamarabb befejeződjön a sok szenvedést hozó, Európa békéjét veszélyeztető háború.

Az ellenzék ellen irányuló jelszavak, transzparensek ( Stop Gyurcsány, Stop MZP, Soha többé baloldalt stb, amivel nem a felvonulókat kell meggyőzni, hisz mi egyetértünk), ezek nem hoznak új szimpatizánsokat. Ezekkel senkit sem győzünk meg, senkit sem állítunk magunk mellé az ellenzék vagy a bizonytalanok táborából. De a BÉKEÜZENETTEL IGEN!
Ezzel az egyértelmű BÉKEÜZENETTEL ELEJÉT VENNÉNK olyan rágalmaknak, hogy a háború árnyékában is csak a Fidesz választási kampányát támogatjuk. De sok ellenzéki békepártit is magunk mellé állíthatnánk, hiszen a BÉKE egész EURÓPA érdeke. Ezt kell kifejeznünk az idei békemenettel. Az angol, orosz, (ukrán) német nyelvű transzparensek elvennék az élét a minket, és Orbán Viktort ért támadásoknak. Ezeket aztán fényképezhetnék, filmezhetnék az árgus szemekkel figyelő külföldi és belföldi ellenzéki újságírók. Ezek a felvételek nyugodtan bejárhatják a Földet! Védjük meg a Békemenetet!
ŐRIZZÜK MEG A BÉKÉT EURÓPÁBAN!
BÉKÉT UKRAJNÁBAN
BÉKETÁRGYALÁST Oroszország és Ukrajna között

G. Á-né