A köztársasági elnökhöz fordult férje ügyében Budaházyné Trencsányi Bernadett. A Nemzeti InternetFigyelő által közzétett interjúban Hegedűs Loránt református lelkész és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője is kifejtik véleményüket a “Hunnia-perként” elhíresült ügy kapcsán.

Budaházyné Trencsányi Bernadett – a 17 éves fegyházbüntetésre ítélt Budaházy György elsőrendű vádlott házastársa és három közös gyermekük édesanyja – benyújtotta a Fővárosi Törvényszéken férje érdekében a minden számításba jövő érvet és törvényi kelléket (így az eddigi közkegyelmi kezdeményezéseket, az eljárás visszásságait, férje közéleti munkásságát és a hozzájárulását is) tartalmazó egyéni kegyelmi kérelmet.

A filmben – amely bemutatja a benyújtás pillanatait is – Budaházyné Trencsányi Bernadett mondja el véleményét a szörnyű justizmordról és a férje – de egyúttal 16 sorstársa – 13 éve tartó meghurcolását jelentő koncepciós jellegű eljárás kegyelmi megszüntetése melletti érveit, idéz néhány részt a kérelemből, illetve felsorolja azt az eddig már közel 20 közéleti szereplőt és szervezetet, akik kiálltak a meghurcoltak kegyelme mellett.

A filmben a meghurcoltak sorsát felkaroló ifj. Hegedűs Loránt református lelkész és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője is kifejtik véleményüket a Budaházy Györgyöt és a Hunnia-terrorper minden ehhez hozzájáruló vádlottja érdekében benyújtott, illetve benyújtandó kegyelmi kérelmek minél előbbi teljesítését szükségessé tevő össznemzeti, jogi, politikai és humanitárius indokokról.

Kiemelt kép: Youtube