Abszurd helyzetet teremtene, ha ez a baloldal Magyarországon kormányra kerülne. Ehhez nem kell különösebb elemzőkészség, sem bölcsesség, elég csak nézni és hallgatni őket. Most vasárnap sorskérdés, hogy a jelenlegi kormány tovább folytassa a munkáját. Nem csak azért, mert az elmúlt 12 évben a jelenlegi kormány rendbe hozta a gazdaságot, és nyugalmat teremtett a társadalomban. Azért is, mert jelenleg egy nagyon bonyolult világpolitikai helyzetben vagyunk –  nyilatkozta a vasarnap.hu-nak adott interjújában Boross Péter korábbi magyar miniszterelnök.

A mostani bizonytalan helyzetben, az ilyen össze-vissza nyilatkozó fecsegő-locsogó figurák, mint akik a magyar ellenzék nevében megszólalnak, rengeteg kárt tehetnek és tönkretehetik az egész országot, ha valamilyen véletlen folytán hatalomhoz jutnak.

Saját maguknak is ellentmondanak, és megkérdőjeleznek minden, a Fidesz által bevezetett intézkedést, ami a választópolgárok javát szolgálja. Kezdve a rezsicsökkentéstől a különféle juttatásokig.

Véleményem szerint, akik megtapasztalták az elmúlt évtizedeket, azok logikusan csak kormánypártiak lehetnek.

Nem is tudok magyarázatot arra, hacsak nem valami országgyűlési képviselői karriervágy fűti az embert, hogy hogy lehet valaki ennek a baloldali gyülekezetnek a támogatója. Erre nincs magyarázat – mondta Boross Péter.

– Sokat beszélek külföldiekkel, főleg németekkel, akik körében egyértelműen nagy tisztelet övezi Orbán működését. Nekem az a véleményem, hogy Orbán Viktor az ország méreteit, körülményeit, a körülvevő mentalitásokat figyelembe véve egy rendkívül jelentős államférfi lett Európában. A Nyugat meg olyan, amilyen. Szépen lassan kezdenek rájönni nyugaton is, hogy már nem képesek több menekültet befogadni. Ez a probléma pedig minket is érint, amikor kötelező menekült kvótákat akarnak kiszabni – mondta a volt miniszterelnök.

A teljes interjú  ITT olvasható.

Fotó: Szabó Gábor / Origo