Mint arról portálunk is hírt adott, nemrégiben egy abszurd bírósági eljárás végére tett pontot a Helsinki Kerületi Bíróság. Minden vádpont alól felmentették a volt finn belügyminisztert, a keresztény hite mellett kiálló Päivi Räsänen asszonyt.

Önmagában már az is gazság, hogy egyáltalán eljárás indult ellene, gyakorlatilag azért, mert a Bibliából idézve üzent egyházának, a finn evangélikusoknak, amiért az támogatólag nyilatkozott a Pride mellett, sőt több pap csatlakozott is a provokatív felvonuláshoz. Ugyancsak „bűnéül” rótta fel a finn főügyész – örök gyalázatul álljon itt a neve: Raija Toiviainen -, hogy a Szentírás szavaival élve jelentette ki, hogy csak férfi és nő létezik.

Óriási nemzetközi felháborodás kísérte – joggal –  a Päivi asszony ellen indított hajszát, amely nem csupán személye, de a keresztény hit, a Szentírás ellen is gyalázatos támadás. A CitizenGo civil szervezet aláírás gyűjtésbe kezdett, tiltakozva a modern kori keresztényüldözés ellen, melynek eredményeként 350 304 Paivit támogató aláírás gyűlt össze, ezt el is juttatták az eszét vesztett finn főügyésznek. Budapesten pedig, a finn nagykövetség előtt több mint 3000 tüntető tiltakozott a botrányos eljárás ellen.

Az összefogás sikeresnek bizonyult, megszületett a felmentő ítélet.

Päivi így nyilatkozott az ítélethirdetés után: „Hálás vagyok Istennek és mindenkinek, aki támogatott”.

Annak ellenére, hogy az LMBTQ-lobbi óriási kampányt indított Päivi lejáratására, a bíróság döntése egyhangú volt. A bírák arra a következtetésre jutottak, hogy „nem a kerületi bíróság feladata a bibliai fogalmak értelmezése. […] Sajnáljuk, hogy ezt eleve bíróság elé terjesztették. Soha nem lett volna szabad így lennie. Sajnáljuk, hogy az államügyész a Biblia kritikájába kezdett, és teológiai kérdéseket vetett fel.”

Az ügyészséget több mint 60 000 euró perköltség megfizetésére kötelezték, és hét napot kaptak egy esetleges fellebbezésre. A kereszténygyűlölő főügyész folytatja ámokfutását, mert élt a fellebbezés jogával.

Päivi kész a végsőkig harcolni a szólás- és vallásszabadságért, még akkor is, ha emiatt az Emberi Jogok Európai Bírósága elé kerül. Päivi arra buzdít mindannyiunkat, hogy merjünk kiállni és megvédeni a keresztény értékeket. Emlékezzünk II. János Pál pápa szavaira: „Ne féljetek!” Véssük szívünkbe ezt a mondatot és legyünk bátrak!

Paivi asszony videóüzenetben köszönte meg az őt támogatók, érte imádkozók segítségét. Az üzenetben külön is megemlítette magyar támogatóit.

 

Forrás: CitizenGo

(Címkép: