Márki-Zay Péter parlamenti mandátumát végül Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országosan teljesen ismeretlen politikusa veheti át.

Annak ellenére, hogy Hadházy Ákos és Márki-Zay is az Országgyűlésből kiesett Szél Bernadettet akarta bekönyörögni Márki-Zay helyére, végül legyőzték őket, és nem az ő akaratuk teljesült. Rövid időn belül ez Hadházy második látványos bukása a baloldalon – írja az Origo.

Annak ellenére, hogy Hadházy Ákos és Márki-Zay is be akarták könyörögni Márki-Zay helyére a Fidesz-KDNP színeiben nyert Menczer Tamás által legyőzött Szél Bernadettet, végül legyőzték őket a baloldalon belül is, és nem az ő akaratuk teljesült.

A Jobbik frakciója ezzel kilenc helyett tíz fős lesz, a Párbeszédé viszont (amelybe Márki-Zay ült volna) hét helyett csak hat tagból áll majd, ennek megfelelően pedig változik a nekik jutó támogatás összege is.

Forrás: MH/Katona László

Hadházy a kukánál/Forrás: MH/Katona László

Rövid időn belül ez Hadházy második látványos bukása a baloldalon, korábban bojkottálni szerette volna a parlament munkáját, persze, úgy, hogy a mandátumot, és az ezért járó fizetést felveszi. A Momentumot – melynek frakciójába beül – akarta megnyerni ehhez, de nem sikerült, a párt végül csak abba a bohóckodásba ment bele, hogy nem mennek el az alakuló ülésre.

2022Plusz: Na most képzeljék el, hogy ezek hatalomra kerülnek! Nem, inkább ne is képzeljék el! Ezen a pici koncon is mennyi a marakodás! Gyurcsány az egész országot zsákmánynak tekintené, melyet ő osztana fel. Most a megjuhászodott Jobbiknak ajándékoz egy mandátumot! Hát megszolgálták nagyon a Júdás-pénzt.

Forrás: Magyar Hírlap

Kiemelt kép: atv.hu