Péntek óta 3325 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 894 278 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 53 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 101 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 788 191 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 59 986 főre csökkent. 1460 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.

2022plusz: Az adatok megnyugtatónak látszanak, bár egyetlen elhunyt is eggyel több, mint kellene. Örülhetnénk annak is, hogy az új fertőzöttek száma naponta alig több, mint 1100, de a megnyugtató csak az lehetne, ha egyáltalán nem fertőződne meg senki. Ezért továbbra is ajánlott az óvatosság (bár nem kötelező, de nem is tilos maszkot viselni) és az oltás. Mi nem vagyunk oltásellenesek, mert hiszünk a szakembereknek (ellentétben azokkal a politikusokkal és felhergelt magánemberekkel, akik szaktudás, valós ismeretek nélkül is tagadni merik az orvosok és virológusok állításait), ezért csak azt tanácsolhatjuk: aki még nem tette meg, jelentkezzen az első, vagy éppen második, esetleg a harmadik megerősítő oltásra. Péntekenként ezt regisztráció nélkül is megtehetik a kórházi oltópontokon.

koronavirus.gov.hu