A díszünnepséget a kormány kiemelt fontosságú állami eseménynek nyilvánította, a Hír TV pedig ismét a már megszokott minőségben és tartalommal tematikus nappal jelentkezik.

Május 10-én lépett hivatalba Novák Katalin, ám a köztársasági elnöki beiktatása május 14-én, szombaton lesz. 420 perces műsorfolyamot készítünk – mondta Farkas Emese a tematikus nap szerkesztője -külföldi és magyar példákat felidézve, politikai és társadalmi környezetbe ágyazva végig közvetítjük a beiktatási ceremóniát, és folyamatosan friss híreket is sugárzunk. Protokollszakértőket, elemzőket és a tudósítóinkat is bevonva biztosan nem lesz hiányérzete a Hír TV nézőinek.

A műsor reggel 8 órakor kezdődik. Fél 9-től a Kálvin téri református templomból közvetítünk ökumenikus istentiszteletet. 11-től pedig a Kossuth térre kapcsolunk, a beiktatási díszceremónia helyszínére, ahol a katonai tiszteletadást követően a köztársasági elnök mond beszédet. Ezután Balázs János világhírű zongoraművész zenél majd tanítványaival. Hármas ikrei születése óta először lép fel nagyközönség előtt Rúzsa Magdi énekesnő.

A Hír TV ünnepi műsora 15.00 óráig tart majd Novák Katalin ünnepélyes beiktatási ceremóniájáról.

Forrás: origo

A beiktatással nem ér végett a program, ugyanis Novák Katalin közösségi oldalán szombat délutánra meghívót tett közzé, amit alább olvashatnak.

Budai vár

Nyílt délután a Sándor-palotában!

Tudják, hogy hol fogadjuk a hazánkba érkező államfőket? Hol adják át a nagykövetek megbízólevelüket? Most megmutatjuk! Szombaton délután várjuk Önöket a Sándor-palotába. Jöjjenek és nézzék meg a palota történelmi tereit.

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyar Nemzeti Galéria az állandó kiállításával, valamint a Budavári Palotanegyed programjai közül a csodálatosan felújított Szent István terem, a Hauszmann-sztori kiállítás, a Lovarda újjászületett épülete, valamint a Várkert Bazár Új világ született című tárlata szombaton délután ingyenesen várja önöket. Legyen ez a nap a közös ünnepünk.