A dugódíj mielőbbi bevezetésére és a pesti alsó rakpart teljes autómentesítésére lenne szükség ahhoz, hogy Budapest autóforgalmát csökkenteni lehessen– nyilatkozta Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján. Erről a Magyar Nemzetben Harangozó Éva számolt be.

Mint olvasható:
Szerinte a fővárosban évente kétezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség miatt, és úgy vélte, a szennyezés, a zaj és a stressz csökkentése érdekében ezért a várost át kell tervezni autóról emberre. Bakos Bernadett kiemelte azt is, hogy a rakpart egy szakaszának lezárása csak félmegoldás, és teljes autómentességet szorgalmazott, hogy a terület a gyalogosoké, a kerékpárosoké, a piknikezőké lehessen. Az LMP használatarányos díjat javasol, amelynek értelmében ott és akkor kellene többet fizetni, amikor és ahol nagyobb a dugó és a légszennyezettség és a befolyt összeget a közösségi közlekedésre kellene fordítani.

A politikus sérelmezte, hogy a főpolgármester szerint a dugódíj nem időszerű, holott mint emlékeztetett, annak bevezetése Karácsony Gergely választási programjában is szerepelt. Jelenleg törvény tiltja, hogy az önkormányzat (személyautók esetén) díjat szedjen a közút használatáért, ezt csak az Országgyűlés többsége változtathatja meg. Erre reagálva, a Magyar Nemzet kérdésére Bakos Bernadett kifejtette, hogy mindenekelőtt az önkormányzati törvény akadályozza a díj bevezetését, azt kellene szerinte módosítani először. Hozzátette: az LMP Karácsony Gergelytől azt kéri, hogy készüljön a dugódíj bevezetéséről hatástanulmány.

2022 plusz:

Két dolgot ragadjunk ki az ötletelésből: a rakpart teljes autómentessége csak a pestire vonatkozik, vagy a budaira is. Így vagy úgy de még nagyobb lesz a dugó és a légszennyezettség. Ebből pedig egyenesen következik, hogy minél nagyobb dugódíjat lehet beszedni, ugyanis mi a javaslat lényege? Az LMP használatarányos díjat javasol, amelynek értelmében ott és akkor kellene többet fizetni, amikor és ahol nagyobb a dugó és a légszennyezettség.

Ügyes, és alig átlátszó, hogy az autósoktól akarnak még több pénz beszedni, mondjuk azért, mert baleset történt, vagy kerékpár utak miatt csak egy sávon lehet haladni, vagy rosszul vannak lámpák beállítva stb. Arról már ne is beszéljünk, mi van azzal, aki belvárosban lakik és minden nap a reggeli dugóban akar kijutni városból, hogy az intézményi autókról már ne is beszéljünk. Ja, lehet, hogy ők mentességet kapnak? Nyilván lehetne még jóval több kérdést is megfogalmazni, de a javaslattevőnek proponálnám, sürgősen menjen összedrótoztatni a fejét, hogy az a sok okosság ki ne essen belőle.