Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki pozíciójáról.

„A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok” – írta Facebook-oldalán a politikus. Szerda délután rendkívüli választmányi ülést tartott a Jobbik. „Ilyen lázadás a központ ellen még nem volt” – mondta az Indexnek egy, a párt belső köreit ismerő informátor.

Jakab Péter Facebook-oldalán jelentette be: lemond a Jobbik elnöki pozíciójáról.

„Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok”

– írta közösségi oldalán a politikus.

Hozzátette: „Jobbikosok, ha szükség lesz rám, szóljatok! Munkámat a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatom, az elnökségnek további jó munkát kívánok.

Maradok a nép pártján!

– köszönt el Jakab.

Így reagáltak a közszereplők Jakab Péter lemondására

Hont András szerint „amennyiben ezt két hónappal ezelőtt sikerül megtenni, akkor nincs ez a megalázó végkifejlet. De akkor is sikerült az elborult, fanatikus, dékás törzsközönségre hallgatni. Ahogy az egész elnöki periódus alatt. Az pedig ezzel jár.

Kevés szánalmasabb dolog van, minthogy valakinek a politikai karrierjének Potocskáné vet véget

– fogalmazott az újságíró.

Sneider Tamás sem hagyta szó nélkül a lemondást:

Ha a főnök megy, akkor az elnök is

– írta a Jobbik korábbi elnöke.

Deák Dániel szerint Jakab Péter

„a frakcióvezetői pozíciót megtartaná, hogy azért a parizerre fusson neki…”

Fotó: Horváth Péter Gyula