Az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztérium igen „elfogulatlanul” tájékoztat Magyarországgal kapcsolatban…

A Magyarországra utazó turistáknak nem kell különösebben aggódniuk, de nem árt, ha néhány dologra odafigyelnek.

Ez derül ki az amerikai, kanadaiausztrál és brit külügyminisztérium által közzétett utazási tanácsokból, amit a hazánkba érkező állampolgáraiknak állítottak össze.

Budapest tömegközlekedése „tökéletes” és „olcsó”, a közbiztonság bár általában jó, de figyelni kell a turistákra vadászó csalókra és tolvajokra, az állami egészségügyi rendszertől tartani kell, vezetni veszélyes lehet, a meleg turistáknak pedig jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást – ilyen és ezekhez hasonló intelmeket lehet találni a külügyminisztériumok oldalán, amiket azoknak címeztek, akik Magyarországra utaznának.

Az utakról azt írják, keskenyek, rosszul kivilágítottak, rosszul karbantartottak, az építési területeket pedig nem mindig jelzik megfelelően. Sőt: a kanadai külügy a magyar sofőrök agresszivitására és felelőtlenségére is külön felhívja a figyelmet.

A melegeknek írott figyelmeztetésben leírják, hogy ugyan a magyar törvények nem tiltják az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot, de a magyar társadalom nem annyira elfogadó a melegekkel szemben. A brit külügy úgy fogalmaz: a fővároson kívül „nem várt figyelmet okozhat”, ha nyíltan mutatják ki érzelmeiket. Az ausztrálok arról írnak, hogy van homofóbia Magyarországon, valamint előfordulnak „zaklatások és erőszakos cselekedetek homoszexuálisok ellen”, a kanadaiak pedig hozzáteszik, hogy az „LMBTQ-utazónak jól át kell gondolniuk a Magyarországra való utazás veszélyeit”.

Forrás: Mandiner

Kép: Facebook