Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőinek országos tanácskozásán mondott beszédet, amelyben arra a kérdésre is választ adott, mi tartja fenn a Nemzeti Együttműködés Rendszerét – írja a Mandiner.

A DK elnöke azt mondta, egy választási vereség után kötelező valamilyen elemzése a múltnak. Az elmúlt két hónapban ezt megtették, de a lényegen, hogy mit gondolnak Magyarországról, mi a viszonyuk a hazához, nem nagyon kell változtatni. Figyelmeztetett, „ha az ellenfél beköltözik a lelkedbe, beköltözik a gondolataidba, akkor végül elrabolja a szívedet, és bénítani fogja a cselekvésedet is”, ezután pedig az érintett már nem riválisa az ellenfelének, hanem ha akarja, ha nem, a szövetségese lesz.

A politikus hangsúlyozta, ne engedjék, hogy a hatalom mondja meg, hogyan kell gondolkodni a magyarságról, Trianonról, a rendszerváltozásról, szeretetről, szerelemről, hitről és családról, és azt se engedjék, hogy az legyen a mérce, amit ma a hatalmon lévők gondolnak a konkrét politikai megoldásokról.

A politikus aláhúzta: azok, akik nem mernek, nem tudnak vagy nem akarnak egy demokratikus rendszerben és/vagy „az erő által diktált önkény rendszerében” alternatívát megfogalmazni, akik nem bírják erővel ezt a küzdelmet, bármennyire is tisztességesek, a nap végén nem az új Magyarországot, hanem a ma hatalmon lévők „múltidéző Magyarországát” szolgálják.

A DK elnöke leszögezte, hogy nincs kompromisszum, és el kell utasítani a hatalomnak azt az igényét, hogy azt állíthassa, követelhesse, hogy bármelyik kérdésre csak egyetlen helyes válasz van, mégpedig az, amelyet ő képvisel. Rögzítette: nem azt mondja, hogy a kormánynak és az ellenzéknek soha semmiben nem lehet egyetértenie, de szerinte az a természetes állapota a parlamentáris demokráciának, ha minden lényeges kérdésben alternatívák nyílt, tiszteletre méltó és jóhiszemű küzdelmében találja meg a nemzeti demokratikus közösség, hogy miben ért egyet.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, hogy két Magyarország vitatkozik, „mintha két mozit néznénk”, és ez egy fájdalmas, történelmi küzdelem. Ezt azzal egészítette ki, hogy akik a hatalmon lévők kegyeit keresik felelősnek hitt felszólalásokkal vagy gesztusokkal, nem erősítik, hanem gyengítik az ellenzék erejét, mert nem gesztust kell gyakorolni, hanem küzdeni kell. A DK vezetője kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció politikusai törvénytelennek nevezik a kormányt. Úgy véli, ez azért idegesítheti a hatalmat, mert a kormány önmagára akként gondol, mintha maga lenne a törvény.

2022plusz: Fletó ámokfutása már nem is idegesítő. Könyveljük el magunkban, hogy zavaros elmével folyton butaságokat, sokszor hazugságokat szajkóz, és vegyük tudomásul, hogy szektája tagjai nem is gondolkodnak azon, mit mond, csak áhitattal csüggnek ajakán. Ugyanis ha gondolkodnának, be kellene látniuk, hogy vezérük nem egészen százas. Az “erő által diktált önkényről” persze sokat tudhat, hiszen 2006 október 23.-án éppen az erő által diktált önkényből tartottak bemutatót zsoldosai. Tudjuk, az a kényszerképzete, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, vagyis nemzeti együttműködés helyett Új Moszkvát akar találni, ahol aztán bemutathatná (a feleségével együtt), mennyire széles nyelvcsapásokra képes, de a választási eredményből gyaníthatná, milyen népszerű az igyekezete.

Persze Ferenc testvért nem érdekli, hogy mit akar a “plebsz”, ugyanis ő a jobban tudja nagyokos. Mint szilárd meggyőződésű marxista, még KISZ KB titkár korában sem érdekelte. Most meg pláne nem, hiszen a gonosz és buta nép leszavazta. De ő tökös fiú, nem hagyja, hogy ne engedjék, hogy “a hatalom mondja meg, hogyan kell gondolkodni a magyarságról, Trianonról, a rendszerváltozásról, szeretetről, szerelemről, hitről és családról “. Cseppet sem izgatja, hogy az általa (és párttársai által) vallott, kirekesztő magyarságképet (a határon túli magyarok szerintük nem magyarok, hanem románok, szlovákok, szerbek, stb.) a polgárok elsöprő többsége nem úgy látja, mint ő és csahosai. Nem azt valljuk Trianonról, amit ők (lásd: Niedermüller tenyérbe mászó bejegyzése), nem azt a gyűlöletet érezzük “szeretet” alatt, amit ők okádnak ránk naponta. Azt is jobban tenné, ha mélyen hallgatna a hitről (úgyis, mint aki “rendszeresen bérmálkozik”) és végképp fogja be a bagólesőjét, ha a család szóba kerül, mert uralkodása alatt bizonyította, mennyire a családok pártján áll (csak azt nem vették el a családoktól, amit nem is volt, minden mást igen).

Fletó, rád aztán valóban illik a mondás: “Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna”.

Figyelmeztetés! Az eredeti írás itt olvasható, a Mandineren meg is nézhető a gyurcsányi beszéd videója.  A 16 perces monológ végignézése ugyanakkor káros lehet az egészségre, csak azoknak ajánljuk, akiknek alacsony a vérnyomása. Ők talán kibírják. A dühroham azonban esetükben is garantált.

Forrás: Mandiner

(Címkép: képernyőkép)