Most már csak a bajnoki cím hiányzik a Sepsi OSK portfóliójából, miután a címvédő Kolozsvári CFR 2-1-es legyőzésével a román Szuperkupát is megszerezte a háromszéki együttes. Határ a csillagos ég? Diószegi László a klub tulajdonosa az 5. osztályból hozta fel 10 év alatt a csapatát az élvonalba és bár realista-álma a bajnoki cím és a BL-ben való szereplés. Most mindenesetre legyőzte a korábbi bajnokot!

Immár nemcsak a Román Kupa elnyeréséért veregethetik zsibbadtra Diószegi László vállát. Szombaton este a Sepsi OSK Aradon újabb történelmi tettet hajtott végre, a hivatalos szezonnyitónak, ugyanakkor a VAR technológia romániai premierjének számító Szuperkupa-döntőben korántsem érdemtelenül győzte le a román bajnokot.

Mondhatni, amolyan hendikepes futamban, hiszen a kolozsváriak már a második percben megszerezték a vezetést, majd azt követően bő negyedórán át elszívták a levegőt a háromszéki piros-fehérek elől. Újabb gól azonban nem született, a félidő hosszabbításában egyenlített az OSK, majd a kiegyensúlyozott második játékrész hajrájában Rondon révén a győzelmet is megszerezte – a sors szinte menetrendszerű fintora, hogy a 36 éves venezuelai csatárt az elmúlt bajnokság során épp a CFR-től tanácsolták el.

A Sepsi OSK csapata és szurkolótábora össznépi ünnepléssel tette felejthetetlenné a kupagyőzelmet.

A háromszéki együttes, amelyet több mint 500 szurkolója a nyugati határvárosig is elkísért, február óta tíz meccséből nyolcat megnyert és egyet sem vesztett el, így hát folytatódik a lassan fél éve tartó sikertörténet.

A tündérmese tovább írására a július 15-én kezdődő Liga 1-es bajnokság kínál lehetőséget, az első fordulóban mindjárt a közelmúltban a Sepsi OSK biztos áldozatának számító bronzérmes CS Universitatea Craiova otthonában. Aztán következhet az UEFA Konferencia-liga, amelynek második selejtezőkörében Cristiano Bergodi csapata valószínűsíthetően az Olimpija Ljubljana ellen próbálkozhat az újabb történelmi tettnek számító továbbjutással.

A közelmúlt sikerei ellenére is a józanság uralkodik a klubnál, Diószegi László elnök úgy fogalmazott, messze állnak még a bajnoki cím megszerzésétől.

– Több pénzre lenne szüksége ahhoz a klubnak, a játékoskeretet is erősíteni kellene. Egyelőre azzal is elégedettek lennénk, ha bejutnánk a bajnokság felsőházi rájátszásába, ott pedig megismételnénk eddigi legjobb helyezésünket, a negyedik helyet. Az már csak hab lenne a tortán, ha a dobogóra is felállhatnánk – fogalmazott a klubvezető.

Forrás: Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Aradi Hírek