Jordan Peterson pszichológus szerint Amerikában a súlyos demoralizáció elsősorban a fiatal férfiakat célozza, akiket állandó bűntudat alatt akarnak tartani, hogy ne tudják betölteni a szerepüket a magánéletben és a társadalomban – írja a hetek.hu.

Peterson szerint a bűntudatkeltés már gyerekkorban elkezdődik, amikor Nyugaton piszkálják a fiúkat amiatt, hogy “agresszív” játékokat játszanak, majd folytatódik azzal, hogy az iskolában megszégyenítik őket csak azért, mert fiúk.

Később, fiatal felnőttként hallanak arról az ideológiáról, mely szerint a patriarchális alapokon nyugvó társadalom alapvetően gonosz és erőszakos, a Földön eltöltött emberi élet pedig pusztulásba taszítja a bolygót, és ökológiai katasztrófához vezet. A környezetvédelmi károk és az elnyomás ráadásul elsősorban a férfiak hibája.

Az író szerint a bűntudatkeltés után a férfiak azt tapasztalják, hogy az alkotási- és kalandvágyukat is lerombolják csakúgy, mint a nők iránti természetes vonzalmukat.

„A keresztény gyülekezeteknek kellene emlékeztetniük a férfiakat arra, hogy az a feladatuk, hogy megtalálják a hozzájuk illő nőt, sétáljanak a kertben, gondoskodjanak a családjukról, építsenek bárkát, hódítsanak meg területeket, ÉS építsék a Mennybe vezető létrát”

– mondta Peterson.

A pszichológus szerint a gyülekezeteknek meg kell szólítaniuk a férfiakat, hogy segítsenek jobbá tenni a közösségeket, az országukat és a világot: “Csatlakozzatok! Segítünk nektek rendbe szedni magatokat, és ti is segíteni tudtok nekünk, hogy rendbe jöjjünk. És együtt felfelé fogunk törni”.

Fotó: Jordan Peterson / Youtube