Azt tartja a mondás, hogy ahol két magyar van ott békesség és egyetértés nem lesz. Képesek vagyunk egymást összerágni, ha a véleményünk nem egyezik. Elgondolkodtam rajta, hogy mi lehet az, ami az embereket összefogja és csapatként viselkedünk, gondolkodunk? A válasz a sport. Lehet bármilyen sport, ez rengeteg embert le tud kötni és ott megszűnik a politika és lesz egy kedvencünk,  akiknek drukkolunk vagy örvendünk a sikereiknek.

Nem vagyok nagy sport kedvelő és foci kedvelő sem, de nézni szeretem, így amikor Sepsiszentgyörgyön laktam gyakran jártam a Sepsi OSK mérkőzéseire, ahol tényleg különböző karakterű, nemzetiségű emberek együtt örültek a székelyföldi csapat sikereinek. Mindaddig nem értettem miért kell annyi pénzt fektetni ilyen sportokba, de mára megértettem, hogy ez nem csak a játékosokról, az eredményekről szól, hanem borzasztó erős ember összekovácsoló ereje van egy ilyen csapatnak, ahol román és székely szurkolók együtt tudnak örülni a kedvenceik sikereinek. Ezt ők el tudják érni, na de a politika ezt az eredményt soha. A magyar kormány-egyébként nagyon mérsékelt-támogatása (közvetlenül inkább  az utánpótlás nevelését támogatják információink szerint-szerk. ) tehát kidobott pénz? Neeem, hanem

az egyik legjobb nemzet és népösszetartó eszköz ez és esetemben a Sepsi OSK és Diószegi László ezt szépen látják és csinálják amiért óriási köszönet nekik.

A Sepsi OSK és az eredményeik úgy gondolom, hogy mára hatásosabban összefognak minket, mint az erdélyi magyar pártok összesen. Gigi Becali a FCSB -s csobán (milliárdos nagyvállalkozó-szerk) pedig a napokban irigységében  pukkadt meg és versenyre hívja a nemzet miniszterelnökét, megjegyezve azt, hogy mindent fog támadni ami magyar és a Sepsi OSK-hoz kötődik.

A FCSB felett ne lehet senki és semmi mert az egy oláh csapat. Hadnagy Attila a Sepsi OSK vezérigazgatója viszont azt nyilatkozta, hogy örül, hogy Becali mostmár tudomást vett az OSK-ról. Tehát székelyek, magyarok itt és ott szurkoljatok ennek a csapatnak, mert egész Székelyföldet képviselik függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű játékosok vannak benne.

Forrás, kép és teljes cikk: Benke Csaba blogja