A baloldal heteken keresztül támadta a kormányt, amiért a hagyományoknak megfelelően idén is megtartják az augusztus 20-i állami ünnepen a budapesti tűzijátékot. Kommunikációs hadjáratuk szerint az esemény túl nagy költséget emészt fel, ezért le kellene azt fújni.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője pár hete még egy napirend előtti felszólalásában is nehezményezte a tűzijáték megtartását.

Azonban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár még hétfőn, az augusztus 20-i események részleteit bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a költségek a tavalyi évhez képest sem a tűzijáték, sem a teljes rendezvénysorozat kapcsán nem változtak és jelen pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot. Mostanra pedig már egyáltalán nem hallani a baloldal azon törekvéseiről, amit a nemzeti ünnep ellen folytattak. Ugyanakkor az elmúlt években többször is előfordult, hogy a baloldal egy adott témát felkarolva próbálja tematizálni a közbeszédet, aminek aztán egy látványos bukás a végeredménye.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható.

Szerző: Máté Patrik

Kép: Kurucz Árpád