A német nép fegyelmezett. A német polgár a világon a legjobban teljesíti a parancsokat. Ha kell, náci, ha kell, él-kommunista, de ha azt az ukázt kapja, akkor globalista, szivárványos, és a többi.

Ez tény. A németek demokráciája a világon a legfegyelmezettebb. Ha azt mondják nekik (írja az összevissza hazudozó sajtójuk vagy a valóságot szemrebbenés nélkül meghágó elektronikus médiájuk, lásd Die Welt és társai), hogy Magyarország diktatórikus állam, benyelik és nem rágódnak az igazságon. Akkor sem, ha a saját szemükkel látják, maguk tapasztalják az ellenkezőjét.

Ha az a parancs, hogy ne mosakodjanak, ne mossák a ruhákat (csak szellőztessék), engedelmesen bokáznak. és szó nélkül büdösödnek.

Ha azt mondják nekik, hogy az embargókkal le lehet győzni Oroszországot, fel sem merül bennük, hogy ez talán primitív elképzelés, sőt, öngyilkos politika. Meg sem fordul a fejükben, hogy nem (csak) az orosz-ukrán háború miatt szökött az egekbe a gáz ára, hanem éppen a szankcióknak „köszönhetően”. Csak meg kellene nézniük, mennyibe került a gáz a háború kitörése után, és mikor indult felfelé az ár. Akkor, amikor az Európai Unió (azaz Németország, hiszen szeretett Ursulánk, vagy éppen Weber meister személyében ez a náció diktál) benyögte, hogy be kell vezetni az orosz gáz behozatalának tilalmát.

De a német átlagpolgár nem gondolkodik, hagyja, hogy helyette gondolkodjanak.

Miért mondom ezt? A minap találkoztam egy Németországban élő magyar barátommal és természetesen szóba került, miért tűrik a németek a népbutítást, hiszen a saját bőrükön (és egyre inkább pénztárcájukon) érezhetik a tragikus helyzetet. Barátom erre így válaszolt: „mert az egyszerű német egyszerűen dummkopf. Azaz tökfej, fafej. Ahányszor vitába keveredem velük egy-egy Magyarországot gyalázó, hazug írásról, leperegnek róluk az érvek.

Amit „az újság” megír, az úgy van, akkor is, ha nincs úgy..”

Rájuk aztán igazán illenek József Attila szavai: Fecseg a felszín, hallgat a mély. (A Dunánál című versében írta ezt, de biztosan nem gondolt a németekre.)

Barátom úgy gondolja,

nem is várható, hogy a német polgárok megelégeljék vezetőik eszement lépéseit,

még akkor sem, ha kemény tél jön és dideregniük kell a fűtetlen lakásukban. Nem fázhatnak, hiszen „az újság” azt írta, hogy valójában melegük van. Aki pedig kételkedik ebben, gondoljon csak az elhíresült merkeli mondatra: „Wir schaffen das!”. Azaz: Megcsináljuk! vagy Képesek vagyunk rá!

Hát igen, a németek ezt jól megcsinálták! A migránsválságot is, az energia-tragédiát is.

A mondás szerint más kárán tanul az okos. A német politikusok ellenben a saját kárukon sem tanulnak. Az élhetetlenné vált városrészekről hallgatnak, mintha azok nem léteznének. Egyszerűen csak el kell hallgatni, hogy illegális bevándorló erőszakoskodott, fosztogatott, netán gyilkolt. Le kell hazudni, hogy az atomenergia tisztább, mint a széntüzelés, és ha ők mondják, az átlag német ezt is elhiszi. Meg azt is, hogy orosz gáz nélkül is elboldogul országuk. Igaz, hogy összeomlik az ipar, hatalmasra nő a munkanélküliség, igaz, hogy az emberek lassan nem tudják kifizetni energiaszámláikat (jön erre az itthoni globalista szólam, hogy „de sokkal többet keresnek”, ami igaz is, de ha a többől sokkal többet kell áramra, gázra költeniük, előbb-utóbb a „sokkal több” is kevés lesz), de „Wir schaffen das!” orosz gáz nélkül is.

Persze közben nyivákolnak, hogy Oroszország fegyverként használja a gázszállítást – illetve gáz nem szállítást. Na de az miért baj? Hiszen éppen ők akarták teljesen leállítani.

Nem mindegy, hogy ki zárja el a gázcsapot?

Azért a német Übermensch (felsőbbrendű ember) alapállás még ma is ott munkálkodik politikusaik fejében. Ha nem így lenne, nem akarnák előírni másoknak, mennyit takarékoskodjanak a gázzal, és nem fordulna meg fejükben a szándék, hogy ha nekünk nem lesz, majd elvesszük azoktól, akiknek van.

Hiába a több évtizedes „átnevelés”, hiába a 75 éve folyamatosan sulykolt bűntudat, a németek egy részénél – és éppen az országot vezetőknél – semmi sem változott. Csak átnevezték a dolgokat. Így faragtak az illegális bevándorlásból humanitárius segítséget, az iszlamista terrorakciókból „egyedi eseteket, zavart elméjű elkövetőket”, a gázfogyasztás korlátozásának parancsából „észszerű takarékosságot”, az idegen országok gázkészletének elrablásából „szolidaritást”. Amiben az sem zavarja őket, hogy azoktól várnak „szolidaritást”, akikbe naponta belerúgnak, akiktől elvennék még a gatyájukat is, mert nem tetszik nekik, hogy nem akarják idióta parancsaikat teljesíteni.

Persze mondhatja bárki, hogy összemosom Németországot az Európai Unióval, de már kifejtettem: a kettő valójában egyre megy. Ne várjunk tehát csodát német barátainktól, mert számukra ki nem mondva ma is érvényes régi himnuszuk sora: Németország mindenek felett. Ami nem lenne baj, ha elfogadnák, hogy nekünk meg Magyarország mindenek felett.

És semmiképpen sem a németek alatt.

Szerző: Ifj. Tóth György