Ez szívás! Nem is egy. Szívás itthon és szívás lengyel barátainknál. Itt a budapestiek dugták hurokba a város szimbolikus fejét, amott a liberálbolsevik Tusk-kormány dönti romba a lengyelek nyugodt jövőjét. Szóval szívás.

Nézzünk körül először Budapesten. Na, amit látunk, az maga a tragédia. Picassót megszégyenítő aszfaltfestések mindenütt, szakszerűen összezavarva és őrült módon balesetveszélyessé varázsolva az utakat. Agyament módon zöld karókkal leszűkített útrészek gondoskodnak arról, hogy ott is araszoló kocsisorok gyűljenek össze, ahol azelőtt nem kellett ilyesmitől tartani. Össze-vissza egyirányúsított utcák kergetik őrületbe az autósokat, ami, ugye, forgalomszervezetlenségi bravúrok sorozata. Lezárt Lánchíd, lezárásra ítélt rakpart, ami, ha megtörténik, még egy lapáttal rátesz a napi őrületre.

Ugye, emlékeznek az Égigérő fű című remek filmre? Amikor a csodás hivatal jóvoltából minden irányból Behajtani tilos táblák tették lehetetlenné a fűtéglát szállító kukás autó bejutását. Na, ezt másolják a fővárosban, hála a nagyszerű főpolgármester briliáns eszementségének.

De mit is várhatnánk egy hiperpasszív óriáscsecsemőtől, aki soha nem tud semmiről, soha nincs sehol, de legalább negyvennél több tanácsadóra van szüksége nem csak a stabil káosz állandósításához, de szerintem a slicce felhúzásához is.

Persze fejtől büdösödik a hal, amilyen a főpolgármester, olyan a hasonlóan ballibsi vezetésű kerületek állapota is. Mocsok, lepusztult környezet, méhlegelőnek nevezett gyomtenger, hajléktalanok és drogosok inváziója – tisztelet a nagyon csekély számú kivételnek.

De a budapestiek jelentős részének ez így jó.

Nem baj, ha lehetetlenné teszik a közlekedést, nem érdekes, hogy a parkolási díjakat az egekbe emelik, nem számít, ha fekáliába lépnek, ha vizeletszag terjeng, ha hajléktalanok és drogosok zaklatják a lakókat, nekik nem kell a jó, inkább legyen rossz.

Persze nem mindenki idióta Budapesten sem, ezt a főpolgármester-választás eredménye is bizonyította. 41 voks az óriáscsecsemő előnye, azaz szinte semmi. Ráadásul Karácsony megint abszurd kijelentésekre ragadtatta magát. Amikor az újraszámlálás került szóba, Gerinek tele lett a pelenkája. Hiszen az újbóli ellenőrzés gyaníthatóan ellenfele javára hozhatott plusz szavazatokat, ezért riadtan, kapkodva félrebeszélt és közölte, bármi lesz is az eredmény, újbóli szavazást akar.

De most talán már nem akar. Abban bízhat, hogy elsietett kérelmét, amely az ismételt szavazásról szól, a Kúria elutasítja.

Ám ha így történne, még akkor is módjában állna kiprovokálni az ismétlést, egyszerűen le kellene mondania októberben és az automatikusan új választást jelentene.

Már most biztosak lehetünk abban, hogy eszébe sem jut majd ez a megoldás, hiába csinál ezzel a szájából jól fejlett tomport. Geriről lepereg a tisztesség, nem számít a becsület, csakis a hatalom. Bármi áron.

Budapestnek ezzel vége, béke poraira. Édes Istenem, köszönöm neked, hogy idejében, évekkel ezelőtt elmenekülhettem ebből az agyhalott, elmebeteg városból!

Így járt a magyar főváros, de miért szívnak a lengyelek?

Hiszen a saját országa érdekeit mellőző Donald Tusk tökéletesen befeküdt a brüsszelitáknak, amiért jutalmul azonnal demokratikussá vedlett át az addig diktatórikusnak minősített ország. Pedig semmi sem történt azon kívül, hogy erőszakkal, rendőrökkel távolíttatta el a köztévé neki nem tetsző munkatársait és jogellenesen börtönbe hurcoltatott két ellenzéki politikust. Igazi demokrata, nemde?

Most pedig kiderült, titokban felkészülnek a migránsok fogadására.

A Podlasiei vajdaság hivatalának levele a vajdaság minden önkormányzatát arra kérte, azonosítsák a külföldiek tömeges elhelyezésére alkalmas objektumokat a területükön. Persze magyarázkodnak, mondván, hogy ezt a kérést időről időre megismétlik, mióta Ukrajnából menekültek érkeznek, de a hazugság elég átlátszó. A felhívás ugyanis tartalmaz egy árulkodó mondatot: „az Ukrajna állampolgárainak az ország területén zajló fegyveres konfliktussal összefüggésben nyújtott segítségről szóló, 2022. március 12-i törvény alapján segélyezettektől eltérő külföldiek”, azaz a nem ukrán migránsokról van szó.

Lengyel testvéreink, ezt nevezik szívásnak, de magatokat szivattátok meg. A baj az, hogy ez még csak a kezdet ugyan, de máris olyan videók jelennek meg a közösségi portálokon, amelyeken az állítólag ott sem lévő migránsok randalíroznak.

Oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló, még ha látják is!

Persze legyinthetnénk is. A fővárosiak és a lengyelek is maguknak keresték a bajt, csakhogy Budapest minden magyaré, ha tönkreteszik, mint ahogy teszik is, közös fővárosunkat építik le, a lengyelek pedig a testvéreink, bukásuk a mi bajunk is.

Ez pedig szívás mindannyiunknak.

Ifj. Tóth György

Borítókép: Karácsony Gergely
Forrás: Mediaworks