A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány azért harcol az uniós gázársapka ellen, mert az orosz érdekeket képviseli. Az ellenzéki párt alelnöke, Varju László hétfői, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, a kabinet nem támogatja az uniós gázársapka bevezetését.

„A kormány ragaszkodik a hétszeres gázárhoz, szembemegy érte akár Európával is” – értékelt a DK-s képviselő. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök miatt van rezsiemelés és válság Magyarországon. „A magyar családok akár meg is fagyhatnak, Orbán Viktor az Európai Unióval szemben is ragaszkodik a hétszeres gázárhoz, hogy Putyinnak legyen pénze embereket ölni Ukrajnában” – fogalmazott Varju László.

Varju nyilatkozatára így reagált a Fidesz:

„A baloldal kampányát külföldről fizetik, ezért mindig is támogatták a szankciókat, Gyurcsányék már rég elzárták volna az olaj- és gázcsapot. Ez a felelőtlen és veszélyes baloldali politika csak tovább mélyítené a szankciók miatti energiaválságot, amivel veszélybe sodornák a családokat, és tönkretennék Magyarországot. A Fidesz–KDNP szerint a mostani brüsszeli ötletelés valójában egy újabb szankció lenne, ezért nem támogatjuk. Továbbra sem vagyunk hajlandóak feladni az energiaellátás biztonságát, és nem vagyunk hajlandóak a magyar embereket olyan helyzetbe sodorni, hogy ne legyen mivel fűteni vagy főzni. A kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany, a rezsicsökkentés fenntartásával pedig továbbra is az egyik legolcsóbb marad az energia Európában.”

2022plusz: Nem hihetjük, hogy egy DK-s képviselő – még ha Varju is – ne tudná, hogy balgaságokat beszél. Tudja ő jól, hogy eget verő marhaság a miniszterelnökre fogni a rezsinövekedést, tudja, hogy azt elvtársainak katasztrofális butasága, majdhogynem öngyilkos manipulációi okozzák. Tudja azt is, mert talán tud olvasni, mi történne, ha az Unió bevezetné az ársapkát: Putyinék azonnal elzárnának minden gázcsapot.

Varju is tudja ezt, csak éppen nem arra kapott utasítást, hogy értelmesen gondolkodjon, vagy ha az nem megy neki, legalább ne károgjon össze-vissza. Nem, hölgyeim és uraim, Varjunak muszáj csattogtatni a csőrét, mert ezért fizetik. Lehet, hogy nem közvetlenül, de fizetik. Odakintről, a balos, libsi pártokat. Nekik károgniuk kell, mert meg kell dolgozni a júdáspénzért. Nem számít, hogy a magyar lakosságnak pontosan az az érdeke, amivel szembe mennek, hisz a német külügyminiszter is megmondta, nem érdekli, hogy mit akarnak a választók. Varjuék pedig ugyanazt az urat szolgálják, mint a német kormány, hát miért is lenne nekik fontos, mit akar a választó, mi az érdeke?

Ugyanez mondható el a Jobbiknak nevezett pártocska vezetőjéről, Gyöngyösi Mártonról is. A különbség talán annyi, hogy ő (az N1TV-ben tett nyilatkozata erre a bizonyíték) még azt sem érti, amit mond, viszont azt is zavarosan teszi. De hát ők is ugyanarról a piacról élnek…

Mit mondhatunk erre? Kááár!

Forrás: MTI

(Címkép: MTI/Kovács Tamás)