A világunk a szemünk előtt esik darabokra. És ezért nem Oroszország vagy Kína a felelős.

„Turbulens időket élünk. Avagy, a Tanút idézve: a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Íme néhány idézet az utóbbi napok híreiből:

  • Hszi Csin-ping kínai elnök arra figyelmeztette honfitársait, hogy készen kell állniuk egy háborúra.
  • Szergej Sojgu, az Orosz Föderáció védelmi minisztere pedig többek között arról beszélt, hogy nem Ukrajnával, hanem a Nyugattal vívnak élet-halál harcot.
  • Az Állami Duma képviselői, például Marija Butyina mindeközben arra buzdítottak: mindenki, aki a hátországban van, dolgozzon olyan elszántan, mintha a fronton lenne.
  • Ramzan Kadirov arról írt, hogy az ukránokat épp úgy használja fel és ki az USA, mint egykor a csecsen és a kaukázusi lázadókat. »Nálunk jobban senki sem tudja, hogy ez mit jelent, és éppen ezért a végsőkig támogatjuk Vlagyimir Putyint« – fogalmazott.
  • Aleksandar Vučić szerb elnök drámai hangvételű interjúban beszélt arról, hogy egy világháború felé robogunk, és akik tehetnének bármit is az elkerülése érdekében – tétlenek. Sőt, a Nyugat olajat önt a tűzre.
  • És Grúzia népszavazásra készül: a referendumon arról lehet dönteni, hátba támadják-e Oroszországot, amely egy korábbi rendelet értelmében 137 ezer fővel növeli a hivatásos hadseregének létszámát, valamint most 300 ezer harcedzett tartalékost mozgósít.

A világunk a szemünk előtt esik darabokra. És ezért nem Oroszország vagy Kína a felelős, hanem a kizárólagosságra törekvő nyugati, imperialista logika, amely nem tisztel sem istent, sem nemzetet – ami két világháborúba taszította már bele Európát.

Tudjuk, hogy azok milyen véget értek. Miért kell harmadjára is elkövetni a múlt hibáit?!”

Bekezdések / Facebook

Kiemelt kép: Francisco Seco/Copyright 2022 The Associated Press