A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola vendégelőadói által tartott teológiai Szabadegyetemre a pozsonyi székhelyű Nagyszombati Egyetem Teológiai Karának épületébe, vagyis az Aloisianum nagytermébe (a pozsonyi jezsuita templom mellett), ahol 2022. október 22-én délelőtt 9-kor kezdődik az új akadémiai év első képzési napja. Az előadások 9-12, majd pedig délután 13-16 óra között lesznek.

A beiratkozási lap kitöltésére és a jelképes tandíj befizetésére (még pontosítás alatt áll) az októberi tanulmányi nap kezdetén lesz lehetőség. A következő alkalmakra 2022. december 3-án, 2023. február 18-án, március 11-én, április 15-én és május 13-án kerül sor.

A Szabadegyetem előadásai javasoltak fiataloknak, középkorúaknak és időseknek egyaránt, szülők, nagyszülők, keresztszülők, pedagógusok és minden jószándékú érdeklődő saját vallási ismereteinek elmélyítése mellett mások hittani, egyháztörténelmi és filozófiai kérdéseinek megválaszolásához, esetleg a nevelési munkához is segítségre lel.

A tanítási napokon reggel nyolckor a ferences templomban van lehetőség magyar szentmisén résztvenni.

Forrás: Felvidek.ma

Kép: Pixabay