Oroszországnak nincsenek előfeltételei az Ukrajnával folytatandó rendezési tárgyalásokkal kapcsolatban – jelentette ki Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak kedden Moszkvában.

Részünkről nincsenek előfeltételek, kivéve a fő feltételt, hogy Ukrajna jó szándékot mutasson – mondta a diplomata kérdésre válaszolva. Rudenko szerint Oroszország mindig is jelezte: kész ilyen tárgyalásokat folytatni, ám Ukrajna olyan törvényt fogadott el, amellyel megtiltotta maga számára a béketárgyalásokat, amíg Vlagyimir Putyin marad az orosz elnök.

Azt mondta, hogy a The Wall Street Journal értesülésével ellentétben Oroszország nem folytat titkos tárgyalásokat Ukrajnáról az Egyesült Államokkal. Közölte, hogy folytatódnak az egyeztetések a zaporizzsjai atomerőmű körül létesítendő védőövezet ügyében, és hogy az illetékes orosz hatóságok tanulmányozzák a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) javaslatait.

Az Origo.hu teljes írása itt olvasható.

2022plusz:

Most akkor mi van? Hetente több hírt olvashattunk arról, hogy az oroszok akkor hajlandók tárgyalni, ha…Ukrajna akkor ül tárgyalóasztalhoz, ha… Most meg nincsenek feltételek, eltűntek a „ha”-k? Ez az újabb hír is bizonyítja, hogy a tájékoztatás mindkét oldalról enyhén szólva kevés hitellel bír.

Egyetlen dologban lehetünk biztosak, hogy Ukrajnában sajnos még mindig harcok folynak.

Forrás: origo.hu