A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete november 4–6. között elnökségi hétvégét szervezett az egyesület viskai panziójában.

A KMNE munkáját a 2012-es alapítása óta egy elnökség támogatja. Az elnökségi tagok díjmentesen végzik tevékenységüket. Rendszeresen találkoznak és megbeszélik a programokat, részt vesznek azok megszervezésében és lebonyolításában. Emellett különböző fórumokon képviselik az egyesületet és annak céljait.

A szervezet ezért évente egyszer elnökségi hétvégét tart a számukra. Ezen a programon az elnökségi tagok és családtagjaik vehetnek részt. Az együttlét pihenéssel és beszélgetéssel zajlik, de emellett időt szakítanak az egyesület aktuális kérdéseinek megvitatására is.

Az idei hétvégét a Nagybereznai Járásban található viskai Vadvölgy panzióban tartották meg, melyet a KMNE a magyar kormány támogatásával 2019-ben vásárolt meg. A félszáz férőhelyes panzió egész évben lehetőséget biztosít a KMNE tagcsaládjai számára a kedvezményes üdülésre. Az elmúlt években több felújítást is végeztek a panzióban. Megszépültek a szobák, a közös terek, megújult az uszoda. Újabb terekkel is bővült az épület.

Az így megszépült panzióban töltötték a hétvégét az egyesület elnökségének tagjai családtagjaikkal. A közös játékok, beszélgetések mellett az elnökségi tagok a szervezetet érintő kérdéseket is meg tudták beszélni. A program zárásaként a jelenlévők hálaadó imát mondtak az idén 10 éves egyesületért, továbbá azért, hogy az egyesület a háborús időszakban is eredményesen folytathatja működését.

Forrás és kiemelt kép: karpatalja.ma