A Budapesti Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet tisztelettel és szeretettel meghívja Önt az ismert lengyel dalnok, Paweł Piekarczyk „II. világháborús rapszódia” című koncertjére, amelyre 2022. november 30-án (szerdán) 18:00 órakor kerül sor a Lengyel Intézetben.

Lengyelországban az idei év három kiemelkedő lengyel parancsnok, a 130 éve született Stanisław Maczek, Stanisław Sosabowski és Władysław Anders tábornokok emlékéve, akik meghatározó győzelmeket arattak a II. világháború idején. Az ő nevükhöz olyan híres és fontos események fűződnek, mint a Monte Cassino bevétele, a Market Garden hadművelet vagy Belgium és Hollandia felszabadítása.

Egy különleges koncerttel szeretnénk tisztelegni a három zseniális lengyel tábornok előtt. Az ismert lengyel dalnok, Paweł Piekarczyk a „II. világháborús rapszódia” című zenei estjével állít emléket a lengyel hősöknek. Megrendítő előadása a lengyel nemzet heroizmusát és mártíromságát, valamint a II. világháború következtében elszenvedett veszteségeit mutatja be.

A művek zeneszerzője és szövegírója Leszek Czajkowski.

Paweł Piekarczyk – ének, gitár

Időpont: 2022. november 30. (szerda), 18.00 óra

Helyszín: Lengyel Intézet – 1065 Budapest, Nagymező u. 15.

Az esemény a lengyel Miniszterelnöki Hivatal (KPRM) támogatásával valósul meg a „Polónia és a Külföldön élő Lengyelek 2022” pályázat keretében.

A férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük szépen, hogy a részvételi szándékát ITT jelezze.

Lengyel Intézet logo

Forrás: Lengyel Intézet