Tisztázzunk valamit az elején: az ősbűn egyértelműen az, hogy 2010-ben a FIFA végrehajtó bizottságának 22 tagja Katarnak ítélte oda a labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát.

Egy hárommilliós országnak, amelyikben a nők valóban nagyon nem egyenrangúak, ahol a homoszexualitás büntetendő cselekmény, nem ildomos, nem helyes odaítélni a vb-rendezés jogát. Egyszerűen nem. Ahogyan Észak-Korea sem hinném, hogy kaphatna rendezési jogot.

Az a FIFA, amelyik oly csodásan kiáll a szivárványos jogok mellett, amely kéjes örömmel figyelte, hogy a csúnya, homofób, LMBTQ- és genderideológia-ellenes Magyarországon az EB-n a Puskás Arénában angolok, németek térdelgetnek vagy szivárványos karszalagot vesznek fel, simán odaad egy világbajnokságot egy olyan iszlám, vahabita országnak, ahol a FIFA számára oly fontos emberi jogokat valóban lábbal tapossák nap mint nap.

Ez így egy vicc…

Amit pedig Infantino úr a vb kezdése előtt összevissza hebegett-habogott arról, hogy ő egyszerre katari, afrikai, meleg, arab stb., azt rossz volt olvasni. Azért elgondolkodhatna azon, mit jelentene az számára, ha Katarban, Dohában azzal büszkélkedne komolyan, hogy ő meleg…

Másfelől arról fecsegett valamit, hogy az európaiak 3000 évig gonosz dolgokat tettek, ezért most nem tehetnek mást engesztelésül, mint hogy 3000 évig bocsánatot kell kérnünk, nem pedig erkölcsi leckéket osztogatnunk. Na, ez már az igaz critical race theory (kritikai rasszizmuselmélet, amely a fehér férfiakat állítja be a világ főgonoszainak, évezredekre visszamenőleg), sőt cancel culture (az eltörlés kultúrája), tehát sokat tanult az öregfiú a progresszívnek gúnyolt mozgalmaktól.

De nem is folytatom, mert Infantino úr belekerült egy olyan helyzetbe, amely önmagában tűrhetetlen, kezelhetetlen, megmagyarázhatatlan.

Tisztázzuk tehát, mi is van a háttérben, miről szól ez az egész cirkusz!

A FIFA korábbi elnöke, a korrupciós vádak alól felmentett, 86 éves Sepp Blatter azt mondta a Tages Anzeigernek: „Katar kiválasztása hiba volt. Anno a végrehajtó bizottságban megállapodtunk, hogy Oroszországé lesz a 2018-asvvilágbajnokság, az Egyesült Államoké pedig a 2022-es. A béke gesztusa lett volna, ha a két régi politikai ellenfél egymás után rendezte volna a vb-t.”

De vajon miért jött elő mégis Katar?

Blatter elmondta. Az akkori döntés előtt felhívta őt Michel Platini, az UEFA akkori elnöke, és azt mondta neki, hogy Sárkozy elnök utasította (!), hogy Katarban rendezzék a vb-t. Meghívták az elnöki palotába is, ahol Sarkozy éppen a katari trónörökössel ebédelt. Nyilván véletlenül arra járt a trónörökös…

Így aztán kisvártatva az történt, hogy a döntés valamilyen oknál fogva Katarra esett. A dolog tehát így esett.

Utána viszont jött a megvilágosodás: Katar fél évvel később 14,6 milliárd dollárért vásárolt vadászgépeket Franciaországtól.

Sarkozy elnök úr, nagy köszönet minden fociszurkoló nevében, hogy egy, az emberi jogokat lábbal tipró országban rendezik a vb-t, ahol az építőmunkások közül több ezren meghaltak a borzalmas munkakörülmények miatt, következmény pedig nem volt. Arról már nem is beszélve, hogy az óriási hőség miatt novemberben-decemberben kell a tornát rendezni, aminek a hangulata is teljesen más, de ez már csak lényegtelen adalék a 2010-es döntés következményeiből.

Ez az egész dolog mélységesen hányingert keltő.

Ugyanis világossá teszi a mélységes nyugati képmutatást. Hiszen feketén-fehéren kiderült: az emberi és a szivárványos jogoknál azért van egy fontosabb: a zsé, a biznisz. Na meg az elnökválasztások megnyerése.

Ez ugyanaz, mint amikor a nagy és vehemens oroszellenesség, az őrült szankciók mellett-mögött a nyugati országok fű alatt tovább kereskednek Oroszországgal.

És egyáltalán: a nagy nyugati országok szivárványos bohóckodása is teljességgel álságos. Ha komolyan akartak volna tenni valamit a valóban katasztrofális döntés ellen – mármint hogy Katar kapta a vb-rendezés jogát –, miután már arról is tudtak, hogy ezrek halnak meg az építkezések során, akkor egyszerűen bojkottálhatták volna a világbajnokságon való részvételüket. De azért ugye odáig nem duzzadhat az akta mégsem, igaz, angolok, németek, hollandok?

Istenem, mit higgyünk el még nekik? És főleg: minek?

Ja, egy apróság: Infantino úrnak villája van Katarban.

Ne legyünk naivak, mert akkor mindig rosszul járunk nyugati „barátaink” jóvoltából.

És persze otthon, hátradőlve, nyugodtan igyunk a meccsek alatt sört vagy fröccsöt…

Forrás: Magyar Nemzet

Borítókép: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke sajtóértekezletet tart a katari fővárosban (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara)