Január 11-én temetik a 2006-os rendőrterror áldozatát. Nagy László 2022 december ötödikén hunyt el ötvenedik életévében.

Gőbl György a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesület elnöke így emlékezik rá:

Élhetett volna még, boldogan élhetett volna még, ha 2006. október 23-án, a Fidesz 56-os megemlékezése után, nem lövi ki a szemét egy rendőr.

Nagy László magatehetlenül feküdt a földön, miközben folyt a vér a szeméből. Ez a kép a 2006-os rendőrterror egyik jelképe lett.

Nagy László élete tönkrement, miután kilőtték a szemét. Elvesztette barátnőjét, munkáját. Nem tudta feldolgozni ezt a tragédiát, és az is mélyen elkeserítette, hogy erkölcsi elégtételt sem kapott, Gyurcsány és társai ellen még csak eljárást sem indított az ügyészség. 

Több dokumentumfilmben is szerepelt, bátran kiállt a nyilvánosság elé, hogy 2006 bűnöseit végre megbüntessék. Az Áldozatok 2006 film kapcsán megkereste Gyurcsány Ferencet, hogy kérjen tőle bocsánatot, de a volt miniszterelnök kinevette.

2011. szeptember 29-i keltezéssel, a 2006-os rendőrterrorral kapcsolatban büntető feljelentést tett tizedmagával az ügyészségen. A feljelentésüket az ügyészség nem utasította el, tehát a törvények szerint folyamatban van a nyomozás.

A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete tagsága arra kéri az illetékeseket, a média munkatársait, kutatókat és az egész magyar társadalmat, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba a 2006-os rendőrterrorral kapcsolatban, és végre feleljenek a bűnösök!

Közösen álljunk ki Nagy László és az összes áldozat mellett, és kísérjük el utolsó útjára

Újpesten, a Megyeri úti temetőben, január 11-én 10:30-kor!

 

Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete (KJE)

Kiemelt kép: demokrata.hu