„Az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni” – mondja Zelenszkij, nem csitul a belpolitikai tisztogatás Ukrajnában. Az Ukrajinszka Pravda értesülései szerint hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese is.

Úgy tűnik, folytatódik a belpoliitkai tisztogatás a háború sújtotta Ukrajnában. Az Ukrajinszka Pravda értsülései szerint hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese is. Timosenko nem indokolta meg a döntését, ugyanakkor a lap szerint Timosenkót mások is követik majd. A hírügynökség úgy tudja, a Szumi terület, a Dnyipropetrovszki terület, a Zaporizzsjai terület, valamint a Herszoni terület vezetőjét is leválthatják rövidesen.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az utóbbi néhány napban belső konfliktusok és korrupciós botrányok sora kezd kibontakozni Ukrajnában. Ukrajna Nemzeti Korrupcióellenes Hivatala (NABU) szombaton őrizetbe vette Vaszil Lozinszkijt, az ukrán infrastruktúráért felelős miniszterhelyettest.

Emellett az ukrán katonai hírszerzés vezetője nyilvánosan fogalmazott meg súlyos kritikát a titkosszolgálattal, az SZBU-val szemben.

Valamint az is nagy felháborodást keltett országszerte, hogy sajtóhírek szerint az ukránok bőven túlárazva szerezték be a fronton harcoló katonáknak az élelmiszert.

Személyi változásokat is bejelentett az ukrán elnök hétfő esti videójában Telegram-csatornáján. Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott, „már meghoztuk a személyi változásokkal kapcsolatos döntéseket. (…) A minisztériumok és más központi kormányzati és közigazgatási szerveknél, valamint a rendfenntartó erőknél”.

„Ukrajna, az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni” – szögezte le Zelenszkij bejegyzése végén.

Forrás: vajma.info

Nyitó kép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal