Egy német európai parlamenti (EP-) képviselőt nemrég szexuális zaklatással vádolták meg, ám az uniós testület végül úgy döntött, semmilyen módon nem szankcionálja a politikust.

A Bild német napilap jelentése szerint Karolin Braunsberger-Reinhold egy férfit és egy nőt is zaklatott az EP alkalmazottjai közül 2022. június 5-én.

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a két munkatársával, a férjével, valamint a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) ifjúsági szervezetének harminc tagjával szervezett bortúrát tavaly nyáron. A Bild beszámolója szerint az EP-képviselő igencsak felöntött a garatra – nemcsak bort, de likőrt is fogyasztott –, aminek következtében már nem tudott egyenesen járni.

Karolin Braunsberger-Reinhold ezután beszélgetésbe elegyedett a két munkatársával, akikkel közölte, hogy biszexuális, vagyis mindkét nemhez vonzódik. A többi között a képviselő trágár kifejezéseket használva azt mondta az alkalmazottaknak, hogy szeretne velük szexuális viszonyt létesíteni. A beszámoló szerint meg is ragadta az egyik munkatársát, és a vállára hajtotta a fejét.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható.

Szerző: Koren-Karczub Tímea

Borítókép: Az Európai Parlament bejárata Brüsszelben (Fotó: Kenzo Tribouillard)