Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval Verőce közelében, a balesetben két ember életét vesztette, öt embert jelenleg is keresnek.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta: május 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett.

A helyszín átkutatása során egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg, valamint partra vontattak egy sérült kisgéphajót.

Közben a rendőrség egy szállodahajót is megállított Komáromnál, amelynek oldala sérült volt.

„Jelenleg mind a kisgéphajó, mind a szállodahajó vonatkozásában a rendőrök szakértők bevonásával szemlét tartanak, és büntetőeljárást rendeltünk el több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt. Jelen tudásunk szerint a nyomozás jelenlegi állása szerint a kisgéphajón összesen nyolcan tartózkodtak, nyolc felnőttkorú személyről beszélünk, akik közül ötöt, három férfit és kettő nőt jelenleg is nagy erőkkel keresünk”

– fogalmazott a BRFK szóvivője.

A Budapesti rendőrfőkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyezetetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

hirado.hu

Kiemelt kép: Illusztráció (MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)