Tegnap délután a Sándor-palota az alábbi közleményt adta ki:

„A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő  kegyelmezési jogkörével éljen. Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet. 

A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.”

Csintalan Sándor, akit a bíróság szerint 2007-ben egy Budaházy Györgyhöz kapcsolódó szervezet vert meg egy mélygarázsban, tegnap este a Media1 érdeklődésére telefonon úgy fogalmazott: nagyon elborzasztja a döntés, hogy Novák Katalin köztársasági elnök mai bejelentése szerint kegyelmet ad Budaházy Györgynek.

Csintalan úgy véli: Budaházy a fennálló alkotmányos rendszer erőszakos megdöntéséért szövetkezett, sőt ennek érdekében cselekedett is.

Az egykori politikus hozzátette, hogy Budaházy kiengedése a börtönből még felháborítóbb úgy, hogy a köztársasági elnök arra hivatkozva teszi ezt, hogy hazánkba látogat Ferenc pápa. Csintalan Sándor szerint a Szentatyára hivatkozni egy ilyen erkölcstelen és felháborító döntéskor szentségtörés és tiszteletlenség a pápával és az egész egyházzal szemben.

Csintalan Sándor azt mondta, a mostani aktussal Novák Katalin és társai egyfajta nemzeti hőst, Robin Hoodot faragnak egy olyan emberből, aki ennek épp az ellenkezőjét érdemelné.

A Budaházy György szervezete által megvert volt tévés azt is kijelentette a Media1-nek, hogy az egész lépés egy fasizálódó Magyarország felé vezető újabb szomorú lépés.

Forrás: Mandiner

Kép: Képernyőkép