Háborús körülmények közepette előfordulhat, hogy az ellenfelek néha „baráti tűznek” nevezett durva cselekvésbe futhatnak. Az Unió tagországai szerencsére nincsenek fegyveres konfliktusban, de a politikai „baráti tűz” időnként megjelenik.

Az Európai Unió parlamenti delegációjának Magyarországra érkezése úgy tűnik, politikai hadiállapot eredménye, nem mondható véletlennek, sőt, egy szuverén tagország célzott támadására utalhat.

A vizsgálóbizottság összetétele magáért beszél. A magyar ellenzéki pártok támogatói jöttek, feladatuk a nyomásgyakorlás. Eszközként látjuk Soros György és az Európai Unió pénztámogatásával kibérelt NGO-k közreműködését, amely arra irányul, hogy a társadalom többségi akaratát lazítsa.

A megtámadott magyar emberek többségének válasza (lásd 2022-es országgyűlési választások eredményét), hogy a politikai zsarolással szemben összetartozásunk egyre szélesebbé válik.

Az Európai Unió parlamentjének küldöttsége a világűr fekete lyukához hasonló feladatot hajt végre, eltüntetnék a nemzeti önállóságukat őrző országokat. Az erőszak nem pálya, ezt igazolta az I. és II. világháború is. Véleményünk, hogy a világegyetem annál szebb, minél több fényes csillag ragyog az égen.

A CÖF-CÖKA, mint Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete udvariatlannak találja, hogy a Békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste. Szellemi honvédőink szerint egymás meghallgatása eredményesebbé tehetné az Unióban végzett munkát. A látszatát is kerülni kellene annak, hogy a Magyarországra érkező politikai kommandó sajátos érdekeit kívánja érvényesíteni.

A jogállamiságról, valamint a Magyarországnak járó pénzügyi támogatásokról zajló tárgyalást szakértőkre, és nem politikai bizottságra kell bízni.

A magyar polgárok elkötelezettek és hűek az európai szövetséghez, de minden birodalmi elképzelést visszautasítunk, mert mély tisztelet vezet bennünket az alapító atyák törekvéseinek iránt.

Csizmadia László
a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke