Ízléstelen lenne arról értekezni, hogy a jogtudományon belül a jogszociológia hol helyezkedik el a rangsorban, vagy azt elemezni, hogy Fleck Zoltán valóban a jogi szakma udvari bolondja-e.

A magyar emberek nemrégiben értesülhettek arról, hogy a Soros-birodalom új vezérének Alex Sorosnak el kell gondolkodnia azon, hogy a Magyarországgal kapcsolatos céljait a harmatgyenge ellenzék mellett a régi, lejáratódott kádereivel képes lesz-e elérni, vagy a hazánkba telepített szervezetei továbbra is csupán a pénznyelő automata szerepét töltik be.

A Soros-birodalom érdekeit kiszolgáló alegységek közül figyelmet érdemel az Eötvös Károly Intézet, hiszen a vezetője Majtényi László volt az ellenzéki erők államfő-jelöltje. Mivel a tömegek megszólítására teljesen alkalmatlan vezér leszerepelt, egyre kevesebben gondolják, hogy ő lenne a jövő embere.

Az Eötvös Károly Intézet 2022. január 3. napján kelt, drámai hangvételű közleménye tudatta, hogy Fleck Zoltán igazgató pozícióját a parlamenti választások időpontjáig felfüggeszti, mivel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje felkérte, hogy vállaljon szerepet az ellenzék közjogi programját segítő közjogi bizottságban. Ez azért tűnt félelmetes döntésnek, mivel másik három hírhedt jogásszal /Vörös Imre, Bárándy Péter, Lengyel László/ kidolgozta a világon egyedülálló elméletet, amely szerint az ellenzék feles többséggel ki mondhatja az Alaptörvény semmisséget. Ezt még az alkotmányjoghoz valóban értő, SZDSZ-alapító Hack Péter is elvetette.

Szerencsére az ellenzék még a hatalom közelébe sem került.

Ízléstelen lenne arról értekezni, hogy a jogtudományon belül a jogszociológia hol helyezkedik el a rangsorban, vagy azt elemezni, hogy Fleck Zoltán valóban a jogi szakma udvari bolondja-e. A hatalomra, sikerre, elismerésre vágyó Fleck ennél kissé veszélyesebb, bár túlságosan komolyan venni sem szabad.

Azt azonban kimondhatjuk, hogy életműve nem kerül a jogi hivatás aranykönyvébe. A szakmai karrier számára nem elég, ezért kezdett el politizálni. Láttuk őt Gyurcsány kampányrendezvényén, egy kis liberális párt listáján és szélsőséges jogi téveszméiről már volt szó.

Rájött, hogy a komoly szakmai műveket kevesen olvassák, így soha nem fog közjogi hatalomhoz jutni. Azt már több ellenzéki politikus kilátásba helyezte, hogy ha nyernek Fleck lesz az igazságügy miniszter. Ez esetben az Andrássy út 60. szám alatti épület is új funkciót tölthetne be. Reméljük ez soha nem következik be.

A Soros-birodalom provokatív főideológusa most azzal helyezte magát képbe, hogy a Kúria, a Legfőbb Ügyészség után ezúttal  az Alkotmánybíróságot helyezte célkeresztjébe és rámutatott, hogy az alkotmánybírák becstelen emberek, mert elfogadják a Fidesz jelölését. Ha a tételt megfordítjuk, akkor látható, hogy a DK jelölését elfogadó jogászok a becsületesek. De a Jobbik felkérése lehet, hogy még felemelőbb döntés…

A Magyar Nemzet a Látkép a hordóról című cikke tűzte toll hegyre Fleck Zoltán fenti álláspontját és nemes egyszerűséggel ökörségnek minősítette.

Szabad országban élünk, mindenki úgy járatja le magát, ahogy jónak látja. De ne feledjük, hogy ki a megbízó, mi a valódi cél és a lényeg, hogy a magyar választó soha többé ne juttasson hatalomhoz ilyen és hasonló figurákat.Az ötvenes évek keserves tapasztalata, hogy az alapvető jogi elvek és intézmények semmibe vétele mennyire kiszolgáltatottá teszi az embereket és milyen tragédiák forrásává válhat.

Felvetődik a kérdés, hogy az ELTE rektora és a jogi kar dékánja mennyiben osztja tanszékvezetőjük szélsőséges jogi nézeteit és nem kellene-e vizsgálniuk, hogy oktatójuk tevékenysége miként egyeztethető össze az egyetem szellemiségével. Kíváncsian várjuk a válaszukat.

Szerző: Horváth Péter

Kiemelt kép: mindenszo.hu