Ha már a Városházát nem tudták eladni, akkor apránként árusítják ki a javakat…

Valódi csemegére csaphatnak le augusztusban a főváros épített öröksége iránt érdeklődő ínyenc gyűjtők, ugyanis árverés útján értékesítik a Széchenyi Lánchíd 14 darab kandeláberét.

Igen érdekes tétel bukkant fel a Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. ingatlan és ingóság kínálatában: a Széchenyi Lánchíd 14 darab kandeláberét kínálja eladásra a főváros.

A Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonát képező tárgyegyüttest nyilvános, egyfordulós elektronikus árverés útján értékesítik, melynek időpontja 2023. augusztus 14. 10 óra. Az árverésen az vehet részt, aki kiveszi az árverési dokumentációt (erre 2023. július 31. 15:00 óráig van lehetőség), elfogadja az abban foglaltakat, beadja a regisztrációs dokumentációt (határidő: 2023. augusztus 2. 10:00 óra), illetve megfizeti a 200 ezer forint összegű árverési biztosítékot úgy, hogy az a BFVK Zrt. bankszámláján 2023. augusztus elsején 24:00-ig jóváírásra is kerül – olvasható a kiírásban.

A kandeláberek a hirdetmény felsorolása szerint többfélék, vannak közöttük lámpatestből, oszlopból és talapzatból álló, komplett, hosszú kandeláberek, valamint csak lámpatestből és oszlopból álló, rövid példányok is. A díszítés megléte, illetve hiánya sorolja még különböző árkategóriákba az egyes tételeket, az előre meghatározott minimális vételár 675 ezer forint + áfa és 1,1 millió forint + áfa között mozog.

Forrás: epiteszforum.hu

Címlapkép: A Széchenyi Lánchíd 14 kandeláberét adja el a főváros. Forrás: BFVK Zrt.