A CÖF valamennyi hódmezővásárhelyi óriásplakátját megrongálta, átragasztotta csütörtökön Márki-Zay Péter felesége és csapata. Márki-Zaynéék szerint „gomba”, aki elhiszi, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt háborúpárti lenne. Pedig a vásárhelyi polgármester világosan rögzítette álláspontját a 2022-es kampányban a fegyverek és a katonák frontra küldéséről…

„Háborúpártiak” – ezzel a rövid, tömör, frappáns üzenettel indított nemrég országos plakátkampányt a Civil Összefogás Fórum. A CÖF célja, hogy emlékeztesse a magyarokat, Márki-Zay Péter, az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje és a többi baloldali politikus, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely belesodorta volna és most is belesodorná Magyarországot az orosz–ukrán háborúba.

cöf cöka plakátrongálás márki-zay péter feleség

Fotó: promenad24.hu

A jelek szerint Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péternek és támogatóinak fáj az igazság, hiszen csütörtökön az összes óriásplakátot megrongálták, átragasztották. A promenad24.hu olvasóiktól kapott információk és fotók alapján írta meg, hogy a romboló különítményt a polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia vezette, szerepet vállalt benne néhány ismert aktivista, de Fejes Péter önkormányzati képviselőnek és nejének, Szabó Margit „Momónak” sem esett nehezére a fizikai munka. Márki-Zayné és társai egyébként a kissé – mondjuk így – „dedósnak” tűnő „Aki mondja másra…”, valamint „Az aki ezt elhiszi, az egy gomba…” feliratokat tették a hirdetőkre.

Miközben Márki-Zayné most vadul „gombázik”, érdemes felidézni, hogy a 2022-es választási kampányban egy egész ország ismerhette meg, hogyan gondolkodik az ukrajnai háborúról férje, az amerikai dollármilliókkal kitömött balliberális miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay Péter 2022 februárjában többször, így Gulyás Márton Partizánjában és az ATV-ben is beszélt róla, hogy akár fegyvereket és katonákat is küldene a háborúba. Határozottan leszögezte, hogy ha a NATO úgy dönt, akkor akár katonai segítséget is adhatna Magyarország Ukrajnának.

Sőt, akkoriban a Tagesspiegel című német lapnak is megerősítette, hogy akár fegyvert is szállítana Ukrajnába: „A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU így döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk” – nyilatkozta.

Fotó: promenad24.hu

A Fidesz-KDNP kormánya ezzel szemben már akkor rögzítette, hogy ez nem a mi háborúnk, hazánk ki akar maradni belőle, s semmiképpen nem fog fegyvereket és/vagy katonákat küldeni a frontra.

Ami a baloldal háborúpártiságát illeti, érdekes még, hogy az elmúlt időszakban több, kormánypártisággal nem vádolható elemző – köztük Vona Gábor – is kifejtette: ezt az álláspontot az amerikai támogatásért, a több mint 4 milliárd forintnyi külföldi támogatásért cserébe képviselhette már 2022-ben is Márki-Zay Péter és csapata…

Forrás és fotó: promenad24.hu