A versengésben, ami tavasszal 200 000 embert és 2000 iskolát mozgatott meg, a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. A kihívás az idősebb korosztályt is megszólítja a több mint 170 hazai gyaloglóklubon keresztül. 

Egy hét múlva, szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország program támogatásával  – közölte a Miniszterelnökség.

A Millió lépés az életért program 2021-ben indult el, az egészséggel kapcsolatos tudnivalók és az aktív testmozgás népszerűsítésére. Az idei, tavaszi versengés kétszázezer embert és kétezer iskolát mozgatott meg, a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát.

Egymillió forintot szerezhetnek az iskolák

A kihívás lényege, hogy a versenyzők virtuálisan végig járják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, amely során az applikáció naponta oszt meg érdekességeket a látványosságokról, az egészség megőrzéséről és a mozgás fontosságáról. A résztvevők a játék alatt „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 kilométer) után egy „sorsjegy” jár, és ha ötöt összegyűjtenek, akkor indulhatnak a résztvevők a sporteszközök vásárlására száz iskolának felajánlott 1-1 millió forintért.

A kihívás végén száz aktív és szerencsés iskola ezúttal is kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására.

A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett személy inspirál a mozgásra.

Az idősebbeknek is érdemes csatlakozni

A kihívás az idősebb korosztályt is megszólítja: Magyarországon ma több mint 170 gyaloglóklub működik, amelyek feladatuknak tekintik, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon és társasági programokon vegyen részt. A játék őszi fordulójában éppen ezért ezek a klubok is részt vehetnek, ők szintén az applikációban tudnak regisztrálni. A gyaloglóklubok aktivitását is díjazzák: azok között, akik legalább egyszer körbe érnek az Országos Kékkörön, 500 darab Nordic Walking botot sorsolnak ki.

MTI