Az Európai Unióban az, hogy mindkét brutális bűncselekményt könnyedén meg lehet úszni.

A hamburgi esetről már beszámoltunk, amikor a Stadtparkban 2020 szeptemberében kilenc (!) férfi – 19 és 23 év közöttiek – megerőszakolt egy 15 éves német lányt, azonban nyolc elítélt esetében az egy és két év közötti szabadságvesztést felfüggesztették, csak egyiküknek, egy 19 éves fiatalnak kell börtönbe vonulnia, de neki is mindössze csak két év és kilenc hónapra.

Németországban már a csoportos nemi erőszakot is lazán meg lehet úszni, ha bevándorló az ember

A helyzet Franciaországban sem jobb, mivel csak minimális büntetést kaptak azok a fiatalok, akik részt vettek a tanáruk lefejezésében – ötből négyen felfüggesztett börtönbüntetéssel úszták meg.

A 2020. október 16-án a nyílt utcán lefejezett Samuel Paty franciaországi történelemtanár ügyében hat kiskorút ítéltek el, írja a Magyar Nemzet. Egy, akkor 13 éves muszlim lányt hamis vádért 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A lány hamisan terjesztette, hogy Paty megkérte a muszlim diákokat, hogy igazolják magukat és hagyják el az osztálytermet. Ezt elmondása szerint – amiről ő maga vallotta be, hogy hazugság – a tanár azelőtt tette, hogy

a francia szólásszabadságról szóló törvények megvitatásához vizualizációs eszközként Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat is használt az órán.

Öt másik, 14 és 15 év közötti fiatalt pedig erőszakos bűncselekményre irányuló szándékos összeesküvésben találtak bűnösnek.

Közülük négyen szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, mivel ők segítettek a merényletet elkövető Abdoullakh Anzorovnak beazonosítani Patyt.

Az ötödik személyt, aki ezt konkrétan meg is tette, hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amelyet elektronikus megfigyelés mellett tölthet le.

A csecsen elkövetőt még akkor lelőtték a rendőrök.

Kiemelt kép: France24/Thomas Coex, AFP