Újabb felháborító ítélet született: órákon át kínozott és erőszakolt meg egy tizenöt éves német kislányt kilenc (!) migráns, mégis csak egynek kell börtönbe mennie. De neki se hosszú időre.

Talán még emlékeznek a borzalmas esetre: a hamburgi Stadtparkban 2020 szeptemberében kilenc (!) férfi – 19 és 23 év közöttiek – megerőszakolt egy 15 éves német lányt. Három évvel és közel 100 tárgyalási nap után a kerületi bíróság kilenc vádlottat talált bűnösnek.

Az ítélet azonban láthatóan korántsem áll arányban a bűncselekménnyel. Sőt.

Nyolc elítélt esetében az egy és két év közötti szabadságvesztést felfüggesztették, csak egyiküknek, egy 19 éves fiatalnak kell börtönbe vonulnia két év és kilenc hónapra.

A bíró szerint egyik vádlott sem mutatott egy cseppnyi megbánást sem.

„Horrort és dühöt látok a szemükben”

– mondta.

Az áldozat épp egy születésnapi buliból tartott hazafele a parkon keresztül este 11 óra után, amikor az egyik gyanúsított odalépett hozzá, berángatta egy bokorba, megerőszakolta, majd felhívta a barátait, akik a helyszínre siettek, és ők is megerőszakolták a magatehetetlen tinédzsert.

Összesen két-három órán keresztül kínozták áldozatukat.

A húsz védőügyvéd a védenceik felmentését követelte.

A hírek szerint a vádlottak közül többen is „migrációs hátterűek” négyen német, további négyen pedig örmény, afgán, kuvaiti és montenegrói állampolgársággal rendelkeznek. Két vádlott állampolgárságát a bíróságnak kellett tisztáznia.